Для капусти краще мати незрізаний запас кочериги

Правильне зрізання капусти в полі – важливий момент у процесі підготовки продукту до зберігання.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» написав Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.
«Спостерігаючи великі обсяги капусти у сховищах, я звернув увагу на те, що дуже корисно для капусти мати запас кочериги, бо коли наприкінці процесу зберігання ви її обрізаєте, маєте на цьому місці темний ореол. Тому, залишаючи такий запас, ви будете мати більш якісний продукт, насамперед кращий зовнішній вигляд, що дуже цінять мережі», – розповів він.
Також експерт радить залишати покривні листи, які допомагають зменшити втрати при усушці, покращують сам процес зберігання.
«Зверніть увагу на те, щоб, коли ви відрізаєте кочеригу у полі, над нею не було порізів покривних листів – якщо вони пошкоджені, враження капусти хворобами почнеться набагато раніше. Звісно не можна залишати вже хворі покривні листки», – додав Булгаков.
Читайте також: Експерт розповів, як регулюють вологість камери зберігання капусти і моркви