Дефіцит води в Іспанії обмежує пропозицію салату Айсберг
У зимові місяці іспанський салат Айсберг в основному продається на німецьких ринках. На початку року умови зростання в Іспанії були оптимальними, тому ціни швидко впали через високий обсяг пропозиції. В даний час вирощування обмежується дефіцитом водних ресурсів, а доступність товарів зменшується.
Про це повідомляє AMI.
Ситуація на ринку салату Айсберг зараз напружена. Дефіцитні водні ресурси в іспанських районах вирощування значно обмежують його пропозицію. До початку німецького сезону потрібно ще багато часу. Оскільки наразі Іспанія забезпечує основну пропозицію на німецькому ринку, дефіцит буде більш відчутним у найближчі кілька днів. Крім того, через відсутність води головки дрібніші та легші.
Таким чином, ціни на іспанські товари на оптових ринках Німеччини значно зросли на поточному 11-му тижні. Минулого 10-го тижня за ящики (8-10 штук) в середньому платили 8,57 євро, зараз ціна зросла до 11,69 євро за ящик. Це відповідає зростанню ціни приблизно на 36%. На споживчому рівні ціни на салат Айсберг зростають уже 10-й тиждень. Голова коштувала в середньому 0,98 євро за штуку, що на 12 центів більше, ніж минулого тижня.
Читайте також: Салати покривають фінансові ризики інших культур