Датчик етилену зменшить харчові відходи
Плоди, що достигають, виділяють гормон старіння – газ етилен. Створений співробітниками Массачусетського технологічного інституту (МІТ), датчик здатен вловлювати цей газ у концентраціях у 15 частин на мільярд, що допоможе запобігти псуванню їжі.
Про це повідомляє Sciencedaily.
Датчик, виготовлений з напівпровідних циліндрів – вуглецевих нанотрубок, може використовуватися для моніторингу фруктів та овочів під час їх доставки та зберігання, допомагаючи зменшити харчові відходи..
«Існує значна потреба в кращому управлінні харчовими продуктами та зменшенні харчових відходів, – каже Тімоті Швагер, професор хімії MIT. – Люди, які перевозять фрукти, хотіли б знати, що відбувається під час транзиту, і чи потрібно їм вживати заходів для утримання етилену під час транспортування».
Крім того, датчик може бути корисним у промисловому виробництві пластмаси та одягу, де використовується етилен.
Читайте також: Вчені винайшли новий спосіб утилізації етилену в фруктосховищах
Додати коментар