Червона солодка кукурудза потрапила в японські соцмережі
Yamato Rouge, перша японська червона солодка кукурудза, яку вивела Yamato Noen Co. з цього року вирощується на фермах по всій країні й потрапила в соціальні мережі.
Про це повідомляє The Star.
Коли навесні 2022 року Yamato Noen вперше опублікувала фотографію своєї червоної солодкої кукурудзи в Instagram, фермери почали зв’язуватися з компанією будь-якими способами.
Близько сотні фермерів взялися за пробне вирощування нового сорту. Фермери опублікували звіти про те, як вони вирощували його, що призвело до того, що інформація про Yamato Rouge поширилася далеко й широко.
Насичений червоний колір, який є лише на поверхні зерен, походить від антоціану, пігменту, який виробляє сині та червоні відтінки в рослинах.
За словами Кумі Канеко з відділу розробки продуктів Yamato Noen, компанія вирішила розробити червону цукрову кукурудзу близько п’яти років тому. Червоний колір прикрашає обідній стіл, розпалює апетит і навіть додає енергії.
Читайте також: Вінницький селекціонер вивів синьо-жовту кукурудзу