Овочі-Ягоди-Сад

Черкаська компанія планує збільшити виробництво грибів ерінги

Черкаська компанія планує збільшити виробництво грибів ерінги

Вирощувати гриби ерінги доцільно, тільки якщо орієнтуватися на повний цикл виробництва. Це стверджує Кирило Вітряков, власник компанії «Естетік Фудс» (Черкаси) – єдиної, що промислово вирощує ерінги в Україні, пише УМДІС.

Його підприємство охоплює повний цикл виробництва ерінги: від виробництва міцелію в пробірці до упакованого гриба. Міцелій тут також роблять самостійно, для чого обладнана лабораторія.

Специфіка вирощування ерінги вельми відрізняється від виробництва як печериць, так і гливи. Основна відмінність – стерильність технології вирощування. Субстрат стерилізують в автоклаві.

«Якщо мішок субстрату 1,1 кг, гарний вихід – 450 г, –  каже Кирило Вітряков. – Буває і 300 г».

Ерінги компанія реалізує до кількох торговельних мереж, ресторанів, маленькі гриби – на місцевий ринок.

Наступного року бізнесмен планує збільшити обсяг виробництва до 1 тонни на день. Зараз купує і встановлює обладнання для механізації, облаштовує камери.

«Якщо припустити, що у мене обсягу (виробництва. – Ред.) вистачає задовольнити попит не тільки мереж, але й місцевих точок продажів, вся Україна на сьогодні, гадаю, зможе за день перемолоти тонни дві елінги», – зазначив Кирило Вітряков.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!