Овочі-Ягоди-Сад

Частка овочів у посівних площах Львівщини збільшилася на 50%

Частка овочів у посівних площах Львівщини збільшилася на 50%

За останні 10 років частка овочів у структурі посівних площ сільськогосподарських культур Львівського регіону збільшилася з 3,9% до 5,8%.

Такими даними у своїй статті в журналі «Плантатор» поділився Ігор Дидів, доцент кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного університету природокористування.

Він додав, що натомість частка картоплі у структурі посівних площ під овочами за цей період знизилася з 14,8% до 13,3%, і складає на сьогодні 98,7 тис. га в усіх категоріях господарств. 3 них 96% площ зосереджено в домогосподарствах населення, а промислове виробництво займає 4%. Для порівняння: частка кормових культур за цей період скоротилася з 15,2% до 8,3%, зернових і зернобобових – з 47,3% до 41,8%, частка технічних культур зросла з 18,8% до 30,8%.

Структура виробництва овочевих культур відкритого ґрунту виглядає наступним чином:

  • Капуста – 44,8%
  • Огірки та корнішони – 11,1%
  • Морква – 10,4%
  • Буряки столові – 9,5%
  • Цибуля ріпчаста – 8%
  • Кабачки столові – 4,4%
  • Інші овочі – 11,8%.

«Отже, тенденція до виробництва овочів з кожним роком набирає обертів і це стосується як відкритого, так і закритого ґрунту», – резюмував Дидів.

Читайте також: Половина земель Заходу України придатна для овочівництва