Овочі-Ягоди-Сад

Більший уміст органіки в ґрунті зменшує ураження картоплі паршею

Дослідження доктора Юджинії Бенкс, фахівчині з картоплі Управління по картоплі Онтаріо в Канаді, доводять, що більший вміст органіки в грунті скорочує ураження картоплі паршею

Про це повідомляє Potato News Today.

У 2017 і 2018 роках д-р Юджинія Бенкс провела загальні дослідження парші на картоплі.

В ході роботи були виявлені загальні бактерії парші, присутні на картопляних полях Онтаріо. Доктор Бенкс відібрала проби на 50 полях і відправила проби ґрунту в лабораторію A & L для ідентифікації різних видів патогенних бактерій за допомогою ПЛР.

Результати ПЛР-тестів показали, що Streptomyces stelliscabiei були найбільш часто виявленими бактеріями, за ними йшли S. Scabiei.

Також вченим в лабораторії вдалося встановити, що чим вищий вміст органічної речовини в зразках ґрунту, тим нижче рівні S. stelliscabiei – звичайної бактерії парші, що викликає глибокі зіркоподібні ураження.

За словами доктора Бенкс, ця проблема частіше зустрічається у червоних сортів картоплі в теплі роки. Можливо, це різновид сітчастої парші, викликаної Streptomyces reticuliscabiei, і представляє серйозну небезпеку для сприйнятливих різновидів картоплі.

Читайте також:Українські селекціонери зосередилися на посухостійкості картоплі