Біла гниль на винограді активно поширюється після злив
Масовому розвитку на винограді білої гнилі і пошкодженню ягід сприяє градобій, сонячні опіки, загущення кущів, нехтування обламуванням пагонів улітку й запізнення з їх підв’язуванням.
Збудник білої гнилі найбільш активний за теплої і вологої погоди, коли температура сягає +24-27 °C. Хвороба дуже швидко поширюється після зливових дощів.
Біла гниль може уражати як ціле гроно, так і окремі його ягоди.
Спеціальні обробітки проти білої гнилі потрібні рідко, оскільки на неї профілактично діють фунгіциди, які застосовують для захисту винограднику від мільдью та оїдіуму.
Спеціальний захисний обробіток проти білої гнилі знадобиться після пошкодження рослин градом – для цього у насадження якнайшвидше вносять мідьвмісні або системні препарати на основі тіофанат-метилу, тебуконазолу, пенконазолу тощо.
Розвиток хвороби стримують зелені операції, спрямовані на просвітлення крони куща.
Додати коментар