Овочі-Ягоди-Сад

Американські вчені працюють над сортом картоплі, малочутливим до травм

Американська компанія J.R. Simplot розробляє новий сорт картоплі, який буде менше змінювати колір від травмування при ударах.

Про це повідомляє  Іnnovature.

Simplot використовує редагування генів — нову методику розведення, яка дозволяє вченим вносити невеликі зміни в ДНК рослини, щоб розробити сорт картоплі, який не синіє і не бурієпри легких забоях. Це дозволить зробити її картоплю більш привабливою для споживачів, зменшуючи відходи.

Щороку людство викидає таку кількість картоплі, якої б вистачило на 6 млрд порцій картопляного пюре. Значну частину бульб викидають через те, що вона має коричневатий або синюватий колір від травмування при збирання та транспортуванні. Хоча ці картоплини абсолютно нешкідливі для здоров’я.

Читайте також: На Волині репрезентували нові сорти картоплі

Тому сорт, нечутливий до травмування,  на думку J.R. Simplot, дозволить більше картоплі використовувати в харчуванні, а не викидати на смітник. 

До речі, компанія вже має позитивний долсвід методу редагування ДНК на грибах, і планує продовжити дослідження на авокадо, які теж страждають від травмування.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!