Точка зору

Потенціал новацій від BEDNAR

Ольга Гармата
бренд-менеджер BEDNAR в Україні

BEDNAR – це про зручність, продуктивність, і, в першу чергу, про якість висіву. Ми вважаємо, що можна піти на компроміс з будь-чим, але не з якістю.

Мета всіх наших розробок та удосконалень – максимальна кількість операцій за один прохід техніки. Це заощаджує ресурси і відповідає на актуальну потребу – збереження вологи. Ми крокуємо в ногу з часом, випробовуємо нові технології, отримуємо результати і ділимося ними з аграріями.

Так, перш ніж запропонувати ринку нашу сівалку OMEGA у тій концепції, яка є сьогодні, було здійснено багато досліджень, і шляхом еволюції ми дійшли до того ідеального варіанту, що відповідає сьогодні більш, ніж сорока ринкам на всіх континентах планети. Власник і засновник сімейної компанії BEDNAR Ладислав Беднар та його сини відвідали чимало господарств, вислухали побажання багатьох фермерів і відреагували на їхні потреби створенням концепції наших сівалок.

Наразі ми маємо три сімейства сівалок – це OMEGA із передніми робочими органами, зокрема, із дисковою бороною, широкозахватні сівалки EFECTA CE та навісні CORSA CN для роботи з бункерами COMBO SYSTEM. Перевага наших сівалок в тому, що висівна секція розміщена на паралелограмній основі (це дає можливість ідеально витримувати глибину висіву і копіювати рельєфність, забезпечує якісну викладку по всій ширині роботи сівалки, що є запорукою рівномірних сходів). Ще одна перевага – це оптимальне міжряддя, 12,5 см (опційно 16,7 см), що є найпопулярнішим варіантом в Україні. Таке міжряддя є оптимальним з точки зору конкуренції в рядку.

Також у наших сівалок OMEGA є унікальна можливість внесення добрив п’ятьма різними способами. Тож аграрії мають можливість адаптувати агрегат до своєї технології. Крім того, наша сівалка має можливість одночасно  вносити один вид добрива прямо з секції бункера і в рядок, і в міжряддя, а другий вид – в рядок за допомогою ALFA DRILL, чого я не зустрічала в інших виробників.

Ми пропонуємо максимально повну, найдоречнішу для України комплектацію сівалок з можливістю їх регулювання залежно від поля, культури, тощо, при цьому за нижчої ціни, ніж у конкурентів. Завдяки нашій сівалці можна сіяти дуже великий діапазон культур з нормою від 0,6 кг до 650 кг, тобто, від дрібно-насіннєвих культур, таких як мак, ріпак, до бобових (нут, горох).

Разом з тим ми й далі вдосконалюємо технології. Тому наші інженери, розробляючи новинки 2021 року, насамперед відреагували на такий запит ринку, як збільшення продуктивності.

Ми презентуємо нову широкозахватну сівалку EFECTA CE12000, перша з яких вже з весни стає до роботи в одному з агро-холдингів, а з літа ще в одному господарстві. Вона має більший бункер (6000 л); додаткову передню секцію колтерів або вирівнючу планку, або ряд сошників для добрив; більшу ширину захвату (12 м). Разом з тим ми змогли забезпечити міжряддя 12,5 см, і вимога до потужності трактора при цьому не змінилася (достатньо  300 + к. с.).

Серед новацій сівалок BEDNAR – можливість електрогідравлічного регулювання. Це світова тенденція, до якої тяжіють усі виробники – полегшення управління і налаштування агрегата для оператора. Працюючи сівалкою BEDNAR нового покоління, механізатор зможе керувати процесом з кабіни, відстежуючи основні показники й функції на моніторі.

Особливістю наших агрегатів, у тому числі і сівалок, є диски, що мають агресивну форму з великою кількістю ріжучих зубців. Завдяки цьому краще та рівномірніше подрібнюється ґрунт та рослинні рештки, ніж, наприклад, ромашковим диском. Секція дисків на сівалці OMEGA має Х-подібне розміщення: в одному ряду диски від центру сходяться, в іншому – розходяться. Це запобігає зносу агрегата відносно ходу трактора.

Ще одна перевага, якої теж на ринку України раніше не зустрічала, – це дуже зручне вивантаження сівалки та її калібрування в задній частині сівалки, за висівною секцією. Механізатору більше не треба підлазити під бункер, щоб вивантажити та відкалібрувати сівалку. Усе відбувається дуже швидко та зручно.

І це лише коротенький анонс новацій від BEDNAR. Потенціал наших удосконалень полягає в подальшому миттєвому реагуванні на потреби споживачів та на сучасні актуальні тенденції.