Точка зору

Ефективний біостимулятор росту захистить рослини від стресу

Олександр Соловйов
менеджер з технічної підтримки, напрям «Фунгіциди на технічних культурах», компанія «Сингента»

Щороку ми маємо певні виклики, пов’язані з впливом погодних умов на культуру під час вегетаційного періоду. Для зниження впливу абіотичних чинників, які стали вже типовим явищем, потрібно обирати комплексний підхід, що включає технологію обробітку ґрунту для збереження вологи, добір гібридів, норм висіву й строків сівби для умов конкретної агрокліматичної зони та схему мінерального живлення.

Утім, не менш важливим є використання спеціалізованих препаратів – біостимуляторів росту, що допомагають рослинам краще адаптуватись до несприятливих умов, легше їх подолати і, відповідно, зберегти вищу продуктивність рослин.

Компанія «Сингента» – світовий лідер з виробництва ЗЗР, активно розвиває напрям біологічних засобів захисту рослин та біостимуляторів росту. В результаті багаторічних досліджень в Україні зареєстрували новий продукт – біостимулятор росту та антистресант для польових культур (соняшник, кукурудза, озимий ріпак та пшениця) – Квантіс®.

Квантіс® – це комплексний препарат, що має унікальну рецептуру, а саме дійсно важливі амінокислоти (2%), які задіяні в процесах осморегуляції, водного обміну та відіграють важливу роль в підвищені стійкості рослин до умов стресу. Квантіс® містить органічний вуглець (15%) та калій (7%), які поруч з амінокислотами відіграють важливу роль в процесі осморегуляції.

Квантіс® також містить кальцій (0,9%), який бере участь у регуляції іонних каналів та закритті продихів. В умовах стресу (дефіцит вологи та ін.) поглинання кальцію кореневою системою через ґрунт може бути обмеженим. Використання Квантіс® за таких умов індукує експресію генів, що реагують на стрес. Окрім участі в регуляції роботи продихів та сигналізації про стрес, кальцій (як і калій) є важливим елементом для стабілізації клітинних мембран.

Квантіс® – це ефективність, що підтверджена сотнями досліджень та випробувань, що для такої важливої культури як соняшник має першочергове значення.