Овочі-Ягоди-Сад

Кредитування від дилера

Кредитування від дилера

Провідний український постачальник сільгосптехніки пропонує привабливі умови щодо придбання сучасних продуктивних машин для вирощування овочів.

  

Нинішнього сезону чимало вітчизняних не лише аграрних, а й В2В-компаній зменшують обсяги власної діяльності. Однак маємо й протилежні приклади, коли кризові часі дають цікаві можливості для розвитку та появи нових продуктів на ринку. Зокрема, відзначимо вихід на ринок овочевої техніки потужного гравця з популярними, конкурентними продуктами. Це добре відомий в Україні «Торговий дім “Агроальянс”», що 2014 року спочатку отримав статус офіційного дилера голландської Miedema, а з 1 січня 2015 року — бельгійського виробника Dewulf.

Наша розмова з керівником відділу техніки для овочівництва і картоплі ТОВ «Агроальянс» Євгеном Коломойцем стосувалася на лише стратегії й тактики просування голландців в Україні, а й безпосередньо тих машин, що цього сезону з’являться на українських полях.

 

 

— Пане Євгене, розкажіть про розширення асортиментного ряду «Агроальянсу» технікою для овочівництва.

 

— Насамперед це — машини й обладнання компаній Dewulf, що об’єдналася торік із Miedema, і ґрунтообробні агрегати, Maschio Gaspardo, які доповнили нашу продуктову лінійку ротаційними боронами із шириною захвату 4–6 м. Вони працюють із ґрунтом за принципом міксера, готуючи його дуже якісно спеціально під сівбу овочевих культур. Також тепер маємо можливість постачати овочеві сівалки.

Щодо техніки Dewulf наголошу, що наша компанія стала офіційним дилером цього виробника в Україні та веде активні перемовини з господарствами щодо її постачання нинішнього сезону. Відповідно сервісне обслуговування, налаштування техніки та потрібні оригінальні запчастини постійно знаходитимуться на складах нашої компанії.

Водночас ми розвиваємо й продажі техніки Miedema, що й далі завойовує прихильність українських овочівників.

 

— Розкажіть детальніше про техніку Dewulf, що її пропонуєте овочівницьким господарствам?

 

— Бренд Dewulf — входить до трійку провідних світових виробників збиральної техніки для овочів і картоплі, і його добре знають фермери багатьох країн, однак в Україні ці машини були раніше маловідомими. Компанія «Агроальянс» продаватиме цю техніку як відомий дилер, створивши максимально сприятливі механізми підтримки аграріїв.

Загалом вважаю, що в найближчі роки для України актуальними будуть лише причіпні машини Dewulf. А самохідні є перспективними рішеннями на майбутнє. Очікуємо, що оптимальними для вітчизняних умов будуть дворядні причіпні бункерні комбайни з боковим підкопом (безбункерні сьогодні економічно не доцільні). Ємність бункера такого комбайна становитиме 8 тонн, хоча за потреби може бути 6 і 10 тонн, систему очищення бульб картоплі також господарства замовлятимуть залежно від власних потреб — від 3- до 7-рівневої. Усе залежатиме від попиту виробника картоплі — що потрібно під його технологію вирощування культури та якість очищення, те він й обиратиме.

Наголошу, що Dewulf позиціонує себе як повністю європейський виробник техніки — там немає нічого азійського. У причіпних варіантах взагалі мінімум електроніки — усе легко й просто регулюється механікою. Існує можливість роботи агрегатів у нічний час — на техніці є додаткове освітлення. Для ще кращого огляду можна встановити до шести відеокамер. Крім того, в продуктовій лінійці Dewulf є комбайни для збирання моркви у навісному, причіпному, так і в самохідному компонуванні.

 

— Яка модель техніки Dewulf нинішнього сезону буде флагманською в портфелі компанії «Агроальянс»?

 

— Основними моделями стануть причіпні картоплезбиральні комбайни Dewulf, зокрема моделі R2060. Зазначу, що ця техніка є фактично конструктором по типу лего. Їх можна підбирати під кожне конкретне господарство залежно від його потреб і виробничих потужностей. У разі замовлення моделі комбайну є варіанти набору тих чи інших вузлів машини — від об’єму приймального бункера до системи очищення тощо. Комбайн має чимало нових сучасних рішень, що дозволяють збільшити інтенсивність збирання врожаю. Серед них бокове збирання та бункер ємністю 7 т. Це дозволяє активізувати перевантажування зібраного урожаю, не зупиняючи саму збиральну операцію, вивантажуючи врожай на ходу.

Картоплезбиральний комбайн R2060 обладнано приймальним транспортером, за яким слідують іще два транспортери, що струшують ґрунт. Перший оснащується в стандарті двома струшувачами, а третій пропонується як опція. Швидкість струшувачів може регулюватися. Їх також можна ввімкнути/вимкнути незалежно один від одного. Додаткові струшувачі для першого, другого й третього транспортерів пропонуються як опції. Комбайн обладнано двома пальчиковими гірками з регульованими швидкістю та нахилом. Коли потрібне інтенсивне очищення бульб від сміття, господарство також може обрати очищувальний модуль. Валик, що видаляє гичку, установлено після другого транспортера й забезпечує ефективне відділення та видалення бадилля в комбайні. Широкий відкритий кільцевий елеватор рівномірно заповнюється викопаною масою бульб по всій ширині, обертається повільніше, тому зберігає свою здатність ретельно струшувати сміття. Завдяки цьому втрати якості бульб зменшуються до мінімуму.

Опційне рішення Duo-ролик забезпечує якісне ущільнення ґрунту під час збирання врожаю. Завдяки йому не травмується вирощений урожай, забезпечуючи дуже ретельне й обережне викопування бульб картоплі. Якість зібраного врожаю суттєво зростає, зменшується кількість пошкоджених бульб, менше витрачається пального тощо.

 

Картоплезбиральний комбайн R2060 пропонується у вигляді різних моделей:

• RS2060 — із валиком, що видаляє гичку, і двома пальчиковими гірками;

• RA206 — із валиком, що видаляє гичку, змінним мийним модулем і двома пальчиковими гірками;

• RQ2060 — із транспортером-розділювачем і двома пальчиковими гірками;

• RQA2060 — із транспортером-розділювачем, змінним мийним модулем і двома пальчиковими гірками.

До речі, за потреби картопляні комбайни можна легко доукомплектовувати додатковим обладнанням для збирання інших культур — моркви, цибулі тощо.

 

— Яким буде сервісне обслуговування цієї техніки?

 

— Для забезпечення максимально високого рівня сервісу техніки Dewulf будуть задіяні всі сервісні центри компанії «Агроальянс», що розташовані в багатьох областях нашої країни. Ми гарантуємо швидке та якісне обслуговування кожної моделі, що працюватиме на українських полях за європейськими стандартами. Крім того, до сервісу також входитиме надання при продажі комбайнів пакета так званої «першої допомоги», що буде корисним у сезон робіт. Це — певний набір запчастин, що можуть виходити з ладу. Відтак, проблем із роботою машин у полі не має бути.

 

— Чи плануються польові презентації техніки Dewulf нинішнього року?

 

— Очікуємо, що вже найближчим часом в Україні будуть укладені контракти на придбання картоплезбиральних комбайнів і потім плануємо проведення польових презентацій цієї техніки із широкою демонстрацією їхніх технічних функцій, можливе суміщення в роботі з навігаційним обладнанням тощо.

 

— А як щодо фінансування проектів? Що компанія «Агроальянс» може запропонувати овочівникам за складної політико-економічної ситуації?

 

— За потреби «Агроальянс» надаватиме фінансування проектів із придбання техніки, бо наша компанія має відповідну офіційну ліцензію, що дозволяє кредитувати господарства без залучення посередників у вигляді банків і лізингових компаній. Завдяки такій унікальній можливості господарства отримають можливість реального кредитування за власними спроможностями. Тобто під кожного клієнта відпрацьовуватиметься власна схема співпраці та пропонуватимуть конкретні умови для зручної оплати вартості продукту.

 

— Якими будуть стратегічні підходи компанії «Агроальянс» до наступного поступального розвитку овочевого сегмента бізнесу?

 

— Компанія «Агроальянс» багато років працює в Україні, має добру репутацію серед різних клієнтів, тому саме їм у першу чергу пропонуватимемо нові продукти. За приклад наведу компанії «ВПК-Агро», що придбала в нас 2014 року розсадосадильну машину Sfoggia, а тепер сподіваємося, що вони візьмуть і збиральний комплекс; «Агроовен» нещодавно замовив ґрунтообробні агрегати Maschio Gaspardo. І таких прикладів можна наводити ще багато.

Аграрії нам довіряють. «Агроальянсу» важливо поступально розвивати співпрацю з клієнтами, пропонуючи їм нові сучасні продукти.

 

Говорить експерт

 

Йохан Боден, власник, заступник генерального директоракомпанії «Грін Тім»
Для механізації збирання врожаю моркви 2011 року ми придбали дворядні морквозбиральні комбайни GK II Dewulf. Ми вирішили обрати продукцію Dewulf, взявши до уваги якість обладнання, співвідношення ціна-якість та рекомендації виробників моркви з Голландії, Бельгії, Німеччини і Франції. Зупинилися на причіпних комбайнах, оскільки в такому варіанті ми можемо використовувати трактори цілий рік, коли не користуємося збиральним обладнанням. Хотів би відзначити, що це обладнання також може використовуватися для збирання столового буряку, коренів петрушки і т. ін., що підвищує ефективність цієї техніки в господарстві. Саме обладнання працює так, як і очікувалося. Однак потрібно мати на увазі, що вирощування моркви з механізованим збиранням має свої важливі особливості (про них — далі).
На поточному етапі наша компанія має достатні збиральні потужності, тому на 2015 рік ми не плануємо придбання додаткового збирального обладнання. Майбутнє покаже, що нам потрібно для розширення виробництва. Коли ми обрали DeWulf, в Україні ця компанія не мала представництва і повнофункціонального сервісу. Важливою для нас обставиною стало те, що українським партнером DeWulf є «Агроальянс», що величезною мірою поліпшує ситуацію з обслуговуванням і технічною підтримкою.
Морква на добре аерованих легких ґрунтах, як-от на Півдні України, вирощується гребеневим способом. Нині на Півдні зазвичай використовується «цибулева» схема 2 × 4 рядки = 8 рядків моркви усього на гребінь. Для того, щоб використовувати дворядний комбайн, кількість рядків потрібно зменшити до 2 × 2. А це при застосуванні крапельного зрошування з крапельною стрічкою може створювати проблеми на ґрунтах певного типу.
Найефективнішими дворядні морквозбиральні комбайни GK II Dewulf є при гребеневому вирощуванні моркви за дощувального поливу або там, де зрошування не застосовується. Вирішуючи, який саме — одно-, дво- чи навіть трирядний комбайн обрати, — потрібно ДУЖЕ ретельно зважити умови, в яких вирощуватиметься морква — на гребенях чи без них, а також те, який тип зрошування використовуватиметься.
Комбайни чудово підходять для збирання моркви на важких ґрунтах для подальшого зберігання в ящиках. Єдиний мінус полягає в тому, що при цьому не можна добитися більш як 90% ефективності, оскільки комбайн збиратиме моркву усіх розмірів, а також деяку частину ґрунту.
Оптимальна кількість ґрунту з морквою при збиранні для подальшого зберігання в ящиках становить 20–30%.
Дуже важливим є також забезпечення достатньої кількості гички. Якщо гичка слабка — наприклад, через ураження захворюваннями, механізоване збирання може стати проблематичним, а то й узагалі неможливим.
Дуже важливо також, щоб ґрунт не був надто сухим — це має велике значення як для процесу збирання, так і для забезпечення належних умов зберігання.
І останнє зауваження: для подальшого тривалого зберігання потрібно мати достатньо часу у жовтні. Моркву не можна збирати за температури понад 12 °С, а у цю пору трапляються перші заморозки, що може призвести до величезних втрат. Цю обставину необхідно брати до уваги, обираючи площі під моркву та збиральні потужності.

 

 

Володимир Євтушенко

журнал “Плантатор”, березень 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Плантатор” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

 

  

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ