Овочі-Ягоди-Сад

Interpoma-2016: вигідні контракти

Interpoma-2016: вигідні контракти

Протягом трьох днів, із 24 по 26 листопада 2016 року, розташоване у Південному Тиролі італійське місто Больцано стало столицею світового виробництва яблук — там відбулася Десята міжнародна виставка Interpoma-2016.

  

Interpoma є традиційним місцем зустрічі для усіх, хто працює в садівничій галузі і для неї. Садівнича виставка відбувається у місті Больцано наприкінці осені раз на два роки і цілком присвячена виробництву яблук. На ній ідеться про все, що пов’язане із вирощуванням, зберіганням та продажем яблук. Селекційні компанії представляють свої нові сорти, розсадники – рекламують садивний матеріал, виробники техніки та різноманітного обладнання демонструють свою продукцію. Під час виставки укладається чимало контрактів на постачання садивного матеріалу, техніки та обладнання.

 

2016 року на Interpoma з’їхалося 20 000 відвідувачів із більш ніж 70 різних країн. Крім європейських садівників на ній побували фермери з Австралії, Китаю, Аргентини, США, Зімбабве та ін. Свою продукцію садівникам презентувало 460 комерційних компаній з різних країн, зокрема США, Ізраїлю, Японії, Кореї, Португалії, Голландії, Німеччини, Франції, Італії, Угорщини, Данії, Польщі, Словенії, Хорватії, Сербії та ін. У рамках Interpoma цього року також відбулися Міжнародний яблучний конгрес та низка екскурсій у садівничі господарства Південного Тиролю, що спеціалізуються на вирощуванні яблук. Серед відвідувачів виставки було чимало українських садівників. Європейські, а особливо — італійські комерційні компанії, дуже позитивно реагували на покупців з України. Багато з них невдовзі планують розпочати на садівничому ринку України активні продажі. Прикладом тому може бути італійська компанія «Техноком», яка виготовляє обладнання для виробництва стовпів із попередньо напруженого бетону.

 

Карл Дельсер

Ось що розповів про свої наміри стосовно співпраці з Україною генеральний директор компанії «Техноком» Карл Дельсер:

 

 

– Ми спеціалізуємося на проектуванні та монтажі ліній, які виготовляють збірні залізобетонні конструкції. Один із напрямків нашої роботи — лінії для виготовлення опор із попередньо напруженого залізобетону. Ці бетонні стовпи широко застосовуються у сучасному садівництві і виноградарстві як опори для протиградових сіток або шпалери фруктових дерев чи виноградних кущів. Із 1976 року, коли була створена наша компанія, ми поставили своє обладнання усім, крім одного, найбільшим виробникам стовпів із попередньо напруженого залізобетону у Італії. Ми також продаємо своє обладнання за кордон — у Польщу, Румунію, Молдову, Болгарію, Росію, Чилі, почали працювати із Азербайджаном. У Росії ми вже встановили п’ять наших цехів, що виготовляють стовпи із попередньо напруженого бетону. Здебільшого їх купують виробники фруктово-ягідної продукції із Краснодарського краю. Купувати наші установки вигідно, бо стовп, транспортований із Італії, на території Східної Європи, зокрема й України, буде удвічі дорожчий через вартість перевезення.

 

Попередньо напружений бетонний стовп має дуже конкурентоздатну ціну, значно нижчу порівняно із стовпами, які виготовили із дерева чи металу, а слугує набагато довше, ніж вони. Стовп із попередньо напруженого бетону є ідеальною опорою для сучасних садів. Технологія дозволяє виготовляти їх завдовжки 5–5,5 м, натомість надійні металеві стовпи такої висоти зробити неможливо. Лінії, які у нас зазвичай купують садівничі господарства, здатні виготовляти 1000 стовпів за 8-годинний робочий день. Той, хто придбає таку виробничу установку, окупить її щонайбільше через півтора року. Для того щоб почати монтаж такої установки, достатньо мати забетонований майданчик. Монтаж і усі налагоджувальні роботи тривають три тижні, після того лінія вже може виготовляти стовпи із попередньо напруженого бетону. Російські садівничі господарства, у яких встановлено наші лінії, потрібну для виготовлення стовпів сталеву арматуру купують на російських заводах. Переконаний, що в Україні заводи таку арматуру теж виготовляють.

 

Наша фірма вже співпрацює з Україною. Ми нині монтуємо обладнання для однієї із київських домобудівних компаній – то буде лінія, яка виготовлятиме збірні залізобетонні конструкції для житлових будинків. Фахівці нашої компанії вже були в Україні, бачили українські сади, і ми дуже високо оцінюємо потенціал своєї спів праці із Україною. Сьогодні українські садівники купують стовпчики із напруженого бетону в Молдові, на заводах, де встановлене наше обладнання. Потрібно, щоб українці поставили такі заводи в себе і забезпечували стовпчиками свої господарства.

 

 

КОМЕНТАРІ УЧАСНИКІВ

 

Українські садівники, що відвідали виставку Interpoma-2016, надзвичайно задоволені і тим, що там загалом вдалося побачити, і результатами перемовин із виробниками саджанців, техніки та обладнання. Це й зрозуміло, адже виставка дала їм змогу напряму спілкуватися із компаніями, що виробляють надзвичайно якісну продукцію, а купувати напряму — то завжди вигідно. Ось як вони про це розповідають самі.

 

Віталій Нігалатій

Віталій Нігалатій, директор ТОВ «Молодіжна аграрна спілка», Чернівецька обл.:

На виставку приїхали, бо шукали антиградову сітку. Тут представлено багато європейських компаній, які її виробляють. Ми познайомилися із кількома виробниками, як приїдемо додому — будемо з ними обговорювати деталі покупки, бо їм потрібні точні характеристики наших садів.

Техніки на цій виставці дуже багато, вона чудова, але ми стараємося купувати ту, яка має сервісну підтримку в Україні. У гарячу пору не випадає довго чекати доставки потрібної деталі. А от те, що не потребує додаткового обслуговування, на цій виставці купити чи замовити — в самий раз.

Шукав я тут і компанії, які роблять холодильники. Здебільшого представлені тут фірми продають окремі складники технології — двері, холодильні установки тощо. Тому компанія, з якою ми співпрацюємо в Україні щодо побудови сховища, буде нашим фаворитом і надалі.

Мовного бар’єру я не відчував — у мене дружина дуже добре знає італійську мову.

 

Віталій Мельник

Віталій Мельник, директор «Яблогруп Закарпаття», Закарпатська обл.:

Ми на виставці побачили дуже багато нового і цікавого, були дуже вражені її масштабом. Метою поїздки було познайомитися із нашими підрядниками, бо ми з ними спілкувалися лише по скайпу. Це чеська компанія, і те, як вона побудувала сховища чеським садівникам, нам дуже сподобалось. Вони мають власну запатентовану технологію РГС, що конкурує із голландською за якістю і за ціною.

Наступного року вони почнуть нам будувати фруктосховище. Познайомилися ми тут і з чеською компанією, що виготовляє антиградові сітки. У січні вони приїдуть до нас у господарство, зроблять заміри та підготують комерційну пропозицію.

Шукали також агроконсалтинг. Знайшли італійську компанію. Навесні вони садитимуть сади на Закарпатті і завітають до нас, оглянуть наш сад. Ми плануємо підписати з ними договір на консалтинг. Вже попередньо замовили у них саджанці — через два роки ми їх купимо. Плануємо досадити 27 га саду і хочемо для того виключно італійський садивний матеріал.

Ми завжди намагаємося контактувати напряму з виробником. А якщо вже не можна з виробником — то з офіційним представником. Виставка — це дуже добра нагода для таких зустрічей із європейськими виробниками саджанців і обладнання.

Ми там потрапили в агрорай. Купуємо найякісніші італійські саджанці, наймаємо фахівців, які консультують, і це нам обходиться набагато дешевше, ніж якби купували з України, через посередників.

 

Ігор Бабій

Ігор Бабій, садівник, ФГ «Горизонт», Чернівецька обл.:

Виставка чудова. Для садівників, які хотіли щось купити, там було абсолютно все. Дуже сподобалася механізація, яка там була: механічні обрізувачі, з пилами та сегментні, садові платформи, проріджувачі.

Ця виставка — зручна нагода для селекціонерів, щоб заявити про себе і про свої новинки. Також там були усі відомі європейські розсадники. Якщо якийсь розсадник не відвідує виставку Interpoma, то це означає що справиу нього ідуть украй погано.

На такій виставці дуже зручно вести перемовини про купівлю товару. Зазвичай після перемовин фірми запрошують покупців до себе на виробництво, де можна все детально роздивитися.

Я був на польських садівничих виставках, вони чудові, але більш національні, представляють місцевих виробників. А на Interpoma були фірми з усього світу — вона по справжньому міжнародна.

Ми приїхали на виставку групою з восьми осіб, у нас був перекладач, тому мовного бар’єру не мали. Також вдалося відвідати кілька садівничих господарств у Південному Тиролі. Дуже сподобався високий рівень механізації у їхніх невеликих розсадницьких господарствах.

 

 

журнал “Садівництво по-українськи”, грудень 2016 року 

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Садівництво по-українськи” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».  

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
6
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ