Тваринництво

Інноваційний «ДеЛаваль»

Інноваційний «ДеЛаваль»

На «Євротір-2014» компанія «ДеЛаваль» запропонувала найбільший ряд автоматизованих рішень для доїння, спеціально розроблених для задоволення запитів усіх виробників молока.

 

Цього року стенд компанії «ДеЛаваль» став місцем, де зустрічаються знання, технології, програмне забезпечення та задоволення. На 1100 м² виставкової площі стенду присутні могли побачити рішення для доїння, годівлі, комфорту корів, якості молока й управління фермою. На двох майданчиках можна було щодня спілкуватися з провідними світовими експертами у галузі молочного тваринництва. У рамках форумів безпосередньо на стенді знані фахівці охоче ділилися своїми думками про автоматизацію та інновації, перспективи молочного виробництва. Крім того, охочі мали можливість навіть дещо порозважатися, випробувавши себе у сходженні на спеціально облаштовану стіну для скелелазіння.

 

Йоаким Розенгрен, президент «ДеЛаваль Інтернешнл»: «Для нашої компанії бути інноваційною так само важливо, як живому організму важливо мати кров для функціонування життя. Саме тому спеціалісти компанії «ДеЛаваль» постійно працюють над тим, щоб за допомогою нашого обладнання молочні фермери могли збільшити виробництво молока, скоротити енерговитрати та краще дбати про комфорт своїх корів на усіх рівнях.

 

«ДеЛаваль» ― це відданість клієнту і зосередженість на клієнті: щогодини, щодня і щотижня, цілий рік. Це безпрецедентне розуміння проблем і потреб корів, конкретних викликів, з якими доводиться стикатися фермерам, і це ― рішення, щоб впоратися з труднощами», ― підкреслив він.

 

У рамках виставки «Євротір-2014» компанія «ДеЛаваль» продемонструвала найсучасніший асортимент автоматизованих рішень для доїння, зокрема з роботом для обробки сосків TSR. Незалежно від того, чи зацікавлені фермери у повній інтеграції та автоматизації своїх систем, чи вони планують модернізувати і наростити потужності існуючого обладнання для зміцнення свого виробництва, «ДеЛаваль» розуміє їх і надає те, що потрібно.

 

Йонас Геллман, виконавчий віце-президент бізнес-напрямку системи доїння «ДеЛаваль Інтернешнл», вірить, що перехід до автоматизації у виробництві молока, незалежно від масштабу переходу, може спричинити великі зміни. Виробники молока самі визначають свої можливості щодо автоматизації бізнесу. Наприклад, знаючи, що годівля ― одна з найзначніших статей витрат у виробництві молока, тваринники шляхом автоматизації можуть скоротити трудовитрати, контролювати витрати, оптимізувати точність і енергетичну цінність складових раціону. Це може бути один автоматизований модуль, у зручний для фермера час змонтований окремим блоком, або комплекс з декількох ― так, як краще відповідає завданням бізнесу.

 

«ДеЛаваль» постійно інвестує в дослідження і розробку продуктів, щоб відповідати викликам сьогодення. Автоматизовані рішення стосуються трудовитрат, поліпшення виробництва молока, зростання прибутковості та забезпечення ефективності підприємства в цілому.

 

Портфель автоматизованих рішень «ДеЛаваль» включає таке:

 

InService Remote ― система моніторингу фірми «ДеЛаваль» забезпечує онлайн-сервіс процесу управління доїльними установками. Така опція покликана допомагати в надійному та швидкому контролі пошуку помилок на доїльних комплексах. Крім того, у системі можна зберігати й інші дані технічних компонентів, використовуючи їх потім для діагностики помилок на підключених приладах на молочнотоварній фермі.

 

Система DeLaval InService Remote забезпечує роботу обладнання на фермі шляхом дистанційного моніторингу ― цілодобово й 7 днів на тиждень. Контроль і підтримка правильного рівня вакууму і пульсації роблять свій внесок у вищі надої, найкраще видоювання і збереження здоров’я вимені. У підсумку це веде до скорочення медичних і ветеринарних витрат.

 

DeLaval cow LED CL6000/CL 9000, перший і єдиний світильник для молочних ферм, який оптимальний і для людей, і для корів. «ДеЛаваль» використовувала у своїй розробці особливості сприйняття коровами довжини і швидкості розповсюдження світлових хвиль. Тільки урахування цього простого факту може зумовити до 75% скорочення енерговитрат з одночасним зростанням виробництва молока на 7–10%.

 

DeLaval BCS ― камера обліку параметрів тварин ― перша система, яка автоматично зчитує параметри корови в русі. Це дозволяє фермерам, ветеринарам, консультантам відстежувати щодня стан тварин всього стада, виключаючи неточний результат. Система може бути використана для моніторингу окремої корови, групи тварин і стада для точнішого розрахунку раціону, оптимізації процесів, що позначаються на прибутковості виробництва.

 

DeLaval cell counter ICC― швидкий і простий інструмент для визначення кількості соматичних клітин в молоці. Тест лічильника ICC ― швидкий і зручний. Усього за 45 секунд фермер взнає, скільки соматичних клітин в аналізованому зразку молока. Допоможе заощадити час та гроші. Працює з iPhone, iPod і додатком DeLaval ICC app.

 

Herd Navigator ― це унікальний прилад для аналізу молока в онлайн-режимі, який автоматично бере проби молока під час доїння і видає фермерам рекомендації щодо проведення необхідних заходів. Молоко аналізується за чотирма різними параметрами, що дає інформацію про відтворення, здоров’я вимені, енергобаланс та годівлю молочних корів.

 

TSRробот для обробки вимені, котрий значно скорочує трудовитрати. TSR акуратно розміщує стакан для обробки сосків коровам зі швидкістю до 400 тварин на годину. Робот-спреєр TSR ― перший крок до автоматизації каруселей паралельного типу для ферм з великим поголів’ям.

 

DeLaval-Optimat ― система для підготовки і роздачі грубих кормів та повнозмішаних раціонів. Витрати на годівлю становлять 50% і більше загальних операційних витрат молочного підприємства. До того ж годівля ― другий за витратами часу вид робіт на фермі після доїння. Щоб нагодувати 100 дійних корів, фермеру треба щодня приготувати і роздати 20 м3 кормів, і так 365 днів на рік. З системою DeLaval-Optimat виробник молока може знизити витрати праці й енергії, одночасно скорочуючи псування кормів та оптимізуючи раціони. Оптимальна якість годівлі і подачі корму позитивно позначається на здоров’ї стада. Компанія «ДеЛаваль» може запропонувати як напівавтоматичну (Optimat), так і повністю автоматизовану систему (Optimat Master). Система Optimat легко інтегрується з системою управління стадом DeLaval DelPrо, яка об’єднує інформацію про різні технологічні процеси на фермі.

 

DeLaval AMR (автоматизована карусель) ― єдиний роботизований доїльний зал роторного типу з підтвердженим комерційним результатом, 4,5 мільйона доїнь на добу. Призначений для автоматизації доїння на фермах з 300 і більше корів. Ця унікальна система підходить для різних типів ведення молочного тваринництва, від безприв’язного утримання до пасовищного. DeLaval AMR може застосовуватися і за добровільного доїння, і доїння групами, що підходить для названих вище типів ферм.

 

DeLaval VMS (система добровільного доїння) повністю автоматизоване доїльне рішення, що мінімізує людський фактор, забезпечуючи максимальну ефективність. З початку впровадження встановлено більш ніж 12 тисяч систем DeLaval VMS, понад 2 тисячі тільки в самій Німеччині. Фермери з VMS сьогодні рапортують про середній щоденний надій 2500 літрів на кожній установці. Багатьом з них йдеться про інтеграцію можливостей VMS в єдину систему управління фермою. Одна із сильних сторін системи DeLaval VMS ― можливість оновлення, адже продукт останні 10 років постійно розвивався Це означає, що навіть фермери з найпершими моделями VMS можуть їх відновити і користуватися тими самими перевагами, що і власники найостанніших комплектацій, без заміни самої установки.

 

Окрім іншого, у рамках виставки «Євротір-2014» були представлені останні дослідження Кільського університету, котрі наочно продемонстрували 12-відсоткове скорочення субклінічного маститу під час випробувань в Німеччині на контрольному стаді, де при доїнні використовувалася соскова гума DeLaval Clover. Вона була випущена 2013 року, і на сьогодні вже більш як 500 тис. корів у світі дояться з використанням цієї соскової гуми.

 

«Ми задоволені результатами цих досліджень, оскільки скорочення випадків субклінічного маститу приносить нашим клієнтам значне скорочення витрат», ― підкреслив Жан-Жак Дрієр, директор бізнес-підрозділу дійкової гуми і шлангів. Витрати на один випадок субклінічного маститу, що включає втрати молока, раннє вибракування тощо, за останніми дослідженнями, в Європі орієнтовно становлять 95 євро. Використовуючи соскову гуму виробництва компанії «ДеЛаваль», фермери можуть економити щорічно приблизно 2,8 тис. євро за стада в 100 корів тільки на скороченні втрат через випадки субклінічного маститу».

 

 

Віктор Хват

журнал The Ukrainian Farmer, грудень 2014 року

Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі The Ukrainian Farmer та інтернет сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів обов’язкове посилання на журнал The Ukrainian Farmer з гіперлінком https://agrotimes.ua/journals.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ