Техніка

Дебют на ринку сільгосптехніки

Дебют на ринку сільгосптехніки

На Полтавщині в Пирятинському районі під час дня поля компанія VAIT AGROPARTNERS (материнська компанія VAIT – VA Intertrading Aktiengesellschaft, Австрія) продемонструвала сучасну агротехніку відомих світових виробників.

 

Дмитро Гроза (ліворуч) і Пітер Вайгель

Аграрний ринок України і його реальний потенціал все більше приваблює відомі світові бренди з виробництва сільгосптехніки взяти участь у його освоюванні. Вони готові запропонувати нашим аграріям сучасну техніку і надати вигідні фінансові умови для її придбання. Саме такі агрегати пропонує сьогодні аграріям VAIT AGROPARTNERS, яка нещодавно відкрила в Україні своє нове представництво. Де, як не на Дні поля, можна було б ознайомитися з можливостями агрегатів, які допоможуть в реалізації планів вітчизняних фермерів. Варто зазначити, що захід відбувся за європейськими стандартами. Навіть холодна волога погода не стала перешкодою демонстрації техніки. Усі учасники отримали інформацію, яку хотіли почути, і мали змогу провести тест-драйв техніки.

 

Відкриваючи презентацію техніки, член ради директорів VAIT – VA Intertrading Aktiengesellschaft Пітер Вайгель повідомив, що їхня компанія вже понад 30 років реалізує зерно, метал, міндобрива, сільгосптехніку, посівний матеріал. «У Східній Європі ми працюємо давно. Останні десять років присутні на ринку України. Ваша країна для нас має стратегічне значення. Ми експортуємо з України понад мільйон тонн зернових культур. Це одна з причин того, чому ми сьогодні разом з нашим партнером Deutz Fahr даємо офіційний старт роботі нової компанії ТОВ «ФА Інтертрейдинг Україна», яка реалізує й обслуговує сільгосптехніку.

 

Наші основні активи в Україні — у Пирятинському районі, тому ми тут і звели елеватор. Крім того, в наших планах — створення стаціонарного сервісного центру з обслуговування техніки.

 

Інвестування в агросектор України, зокрема в техніку, є дуже перспективним для бізнесу. Сьогодні ви маєте можливість ознайомитися з найкращими світовими зразками сільгосптехніки, прицінитися і зробити свій вибір», — звернувся до аграріїв пан Вайгель.

 

У свою чергу, Дмитро Гроза, генеральний директор українського філіалу компанії VAIT AGROPARTNERS, ТОВ «ФА Інтертрейдинг Україна», наголосив, що частина техніки, яку демонструє компанія, представлена в Україні вперше, разом з тим є і така, що вже чудово себе зарекомендувала на наших полях. Фермерам, які купуватимуть у нас сільгоспагрегати, ми пропонуватимемо найкращу ціну, гнучкі й вигідні схеми фінансування і кредитування, а також можливість придбати техніку за бартерною схемою під майбутній урожай.

 

Також були представлені трактори, комбайни Deutz Fahr, ґрунтообробні агрегати і сіялки компаній Bednar, Rabe, Dondi, жатки для кукурудзи Olimak, обприскувачі Hardi. Серед новинок для українського ринку були також представлені ролер і борона 9-ї серії компанії Dondi.

 

Варто зауважити, що у Дні поля брали участь топ-менеджери і власники компаній, які виробляють сільгосптехніку. Це ще раз підтверджує, що компанія VAIT AGROPARTNERS має хорошу репутацію. За словами гостей заходу, на сьогодні Україна є одним із лідерів світового ринку зерна, і її позиції лише зміцнюватимуться, а отже, потреба в сучасній і якісній техніці зростатиме. Тому вони прагнуть налагодити співпрацю з новою вітчизняною компанією, яка представлятиме їхню продукцію на ринку України, і надійним партнером може стати саме VAIT AGROPARTNERS.

 

Біля кожної представленої техніки фахівці компаній-виробників докладно розповідали про її переваги та можливості.

 

Думка гостей

 

Віталій Вовк, представник компанії Bednar 

«Ми презентуємо Bednar Swifterdisc XO 8000 F — це передпосівний компактор, таку техніку ніхто у світі не виробляє. В Україні вона вже є і вдало працює, особливо у західних регіонах. Вона дуже легка в користуванні. Це короткий лущильник, що працює на високих швидкостях як по рештках соняшнику, так і ріпаку. Унікальні А-диски краще за звичайні подрібнюють рослинні рештки та змішують їх із землею.

Потужнішим є Bednar Atlas — компактний дисковий лущильник міцної конструкції, що підходить як для мілкого обробітку ґрунту, так і для традиційної оранки. Крім того, міцність агрегата, розташування дисків, їхні розміри та форма дають можливість легко обробляти сухий ґрунт із великою кількістю рослинних решток».

   

Володимир Тригубець, директор ком панії Hardi в країнах СНД 

«Компанія і далі провадить стратегію розвитку на українському ринку. Наш партнер VAIT AGROPARTNERS, з яким ми маємо досвід роботи у Європі, є нашим дилером на румунському ринку, нині заходить на ринок України з новим проектом, і ми сподіваємося на плідну співпрацю. Сьогодні ми показуємо зразки обприскувачів Hardi, а саме — Hardi Ranger, найменший у лінійці причіпних обприскувачів. Він є лідером в своєму класі й вважається найекономнішим у використанні».

   
Неабияку зацікавленість до Дня поля виявила гостя з Італії Марія Тереса, власниця італійської компанії Sfoggia, виробника овочевих сівалок, культиваторів, посадкової техніки. «Нині ми вивчаємо ринок України і бачимо тут чудові перспективи. На ньому має бути представлена високоякісна техніка, яку ми виробляємо. Сподіваємося зайти на ваш ринок разом з нашим партнером, який продемонстрував сьогодні цю чудову техніку — компанією VAIT AGROPARTNERS. Ми готові постачати просапні сівалки під кукурудзу і соняшник. За цими культурами майбутнє в Україні», — констатувала власниця компанії.
   

Зацікавила учасників показу кукурудзяна жатка Olimac Drago 2. Керівник компанії Dragotec International GmbH Жозеф Бауманн розповів, що агрегат обладнано самоналагоджувальними палубними втулками та довшими котками. Без жодного втручання оператора кукурудзяні стебла ідеально притискаються, врожай збирається до останнього качана.

Цікавою для фермерів була продукція компанії Rabe, а саме — компактний навісний оборотний плуг Rabe Albatros з вишуканою геометрією вже у найменшої моделі з рамою 110 мм. Перший корпус близький до стійки. Це полегшує гідравліці трактора підйом плуга. Ширина захвату першого корпусу регулюється без зміни точки дотику тяги з ґрунтом.

   
Біля техніки компанії Dondi її президент Ломберто Петіроссі розповів, що їхня компанія теж сподівається на плідну співпрацю з VAIT AGROPARTNERS. Dondi представляла кілька видів агротехніки: глибокорозпушувач Dondi 807 — навісний агрегат з особливим 45-градусним нахилом анкера, що робить його ефективним для швидкого проникнення в землю. Крім того, він краще перегортає грудки, гарантуючи закриття решток на поверхні. Інший Dondi 809 — це теж глибокорозпушувач, який придатний для заміщення оранки, оскільки виконує обробіток глибиною до 50/60 см та має таку робочу ширину, що дає можливість вважати цей глибокорозпушувач одним з найекономніших варіантів на сьогодні. Варті уваги також фронтальні котки — подрібнювачі Dondi RT 300 і DondiRT 400. Перший — для тракторів потужністю від 90 до 120 к.с., загальна вага агрегата 1900 кг, для другого рекомендована потужність трактора 110–140 к. с., загальна вага 2450 кг. Вони чудово кріпляться до потужних тракторів Deutz Fahr.
   

Владо Матіясич, комерційний директор компанії Same Deutz Fahr по Східній Європі 

«VAIT AGROPARTNERS — наш давній партнер у Європі. Наша компанія посідає провідні позиції з виробниц тва сільгосптехніки у світі. У Європі наша частка на ринку агротехніки становить 12%. Ми виробляємо 35 тис. тракторів різної потужності на рік. Сьогодні ми разом з нашими партнерами представляємо техніку 9-ї серії — це потужний трактор Deutz Fahr-9340 TTV на 330 к. с., 6-циліндровий економічний двигун. Вирізняє його також удосконалена трансмісійна система.

Зернозбиральний комбайн Deutz Fahr-6090 HTS — чудовий результат роботи, плід тривалих пошуків, націлених на розробку нових технологій, інноваційних процесів та впровадження сучасного обладнання. Модель оснащена шістьма соломотрясами, потужність комбайна — 310 к. с. Агрегат досягає максимальних показників зернозбирання, економічний в експлуатації і вирізняється легкістю в техобслуговуванні. У цих агрегатах поєднується німецька якість, можливість заощадження пального й помірна вартість».

 

Володимир Лісовий, керівник ТОВ «Годинівське сільгоспгосподарство» 

«Разом із компанією VAIT AGROPARTNERS вирішили провести День поля на наших землях. Вони заходять на ринок України з новим проектом. Співпраця у нас тривала. Ми укладали з ними форвардні контракти на зерно, вони інвестували в нас. Це на багато вигідніша співпраця, ніж з вітчизняними банками. Сьогодні компанія планує обладнати сервісний центр для обслуговування техніки, яку реалізуватимуть в нашому регіоні. Ми готові запропонувати площу і приміщення для цього.

Серед представленої техніки дуже цікавими є ґрунтообробні агрегати Bednar і Rabe. Їхні ґрунторозпушувачі вже працюють в Україні й добре себе зарекомендували. А італійський агрегат глибокого розпушування — ефективна техніка, яка виконує відразу кілька функцій. Варті уваги трактор і кукурудзяний комбайн Deutz Fahr. Саме до останнього ми і придивляємося, адже настав час оновити парк таких машин в господарстві. Він простий у використанні, і ціна нормальна. Технікою цієї компанії ми користуємося останніх чотири роки».

   

  

 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ