Тваринництво

Китай вивчає можливість імпорту української яловичини

Китай вивчає можливість імпорту української яловичини

Україна вивчає можливість експорту яловичини на ринок Китайської Народної Республіки. Тому наприкінці квітня в країну планується місія компетентного органу Китаю, яка перевірятиме вітчизняну систему держконтролю безпечності харчових продуктів у частині виробництва яловичини.

Питання організації роботи місії обговорювалося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Ольги Трофімцевої та голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи з радником з торгово-економічних питань Посольства КНР в Україні Лю Цзюнем.

Володимир Лапа наголосив, що відкриття китайського ринку для вітчизняної яловичини має стратегічне значення для України. Розширення ринків збуту сприятиме нарощуванню обсягів виробництва м’яса.

Представники китайської місії здійснять аудит системи проведення державного контролю безпечності харчових продуктів у частині виробництва яловичини – йдеться про роботу Держпродспоживслужби, її територіальних органів та лабораторної мережі.

Другий етап роботи місії – інспектування та сертифікація переробних підприємств на відповідність вимогам країни-імпортера – відбуватиметься за умови визнання місією українського державного контролю безпечності харчових продуктів.

Особливостям цього етапу була присвячена зустріч Ольги Трофімцевої та Володимира Лапи з представниками бізнес-асоціацій, члени яких зацікавлені в експорті яловичини на китайський ринок.

Крім того, на  зустрічі з представниками посольства піднімалося питання узгодження двосторонніх протоколів щодо соняшникового шроту та сухого бурякового жому, а також розширення доступу на китайський ринок для інших видів товарів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!