Семінар «Перспективи вирощування солодкого перцю у відкритому ґрунті на півдні України», м.Каховка, серпень 2018
Перець — це вигідно! До такого висновку дійшли учасники семінару «Перспективи вирощування солодкого перцю у відкритому ґрунті на півдні України». Захід відбувся 10 серпня 2018 року у Новій Каховці на Херсонщині й зібрав фермерів, науковців, представників компаній-виробників насіння, добрив та переробників.
На дослідному полі були презентовані перспективні гібриди солодких перців компанії Luckyseed. Врожайність одного з них досягала 77 тонн з гектара. Агроном компанії Д. Демченко поділився технологією вирощування, а директор В. Мужилко — основними напрямками селекції.
Про вимоги щодо перців для заморожування розповів власник переробної компанії Ю. Беліченко.
Керівник напрямку розвитку аграрних ринків проекту «Агросільрозвиток» USAID М. Гриценко ознайомив зі змінами у моделях співпраці між учасниками ринку.
Заступник директора біології клітини та генетичної інженерії НАНУ Б. Моргун познайомив із молекулярним генетичним маркуванням рослин як методом підвищення якості та врожайності.