Молочне партнерство

Поділитись:

Статистика свідчить, що поголів’я молочної ВРХ в Україні неухильно скорочується, а молоко подекуди дорожче, ніж у країнах Євросоюзу. При цьому якісної молочної сировини в країні катастрофічно не вистачає. Отже, молочна галузь є привабливою для вкладання інвестицій. Але будувати ферми треба з урахуванням нових технологічних підходів, із залученням сучасного високопродуктивного поголів’я, з баченням перспектив розвитку ринків збуту. І не забувати, що молочне виробництво – результат партнерства трьох зацікавлених сторін, інтереси кожної з яких мають бути враховані: переробника, сільгоспвиробника і… корови. Саме так, корови, яка дасть максимум молока лише в тому разі, якщо буде добре нагодована, доглянута, здорова і почуватиметься комфортно.

  30 червня у Києві відбулася конференція «Молочна ферма. Виробник і переробник: взаємні претензії та вимоги», організована спільними зусиллями AGP Media та журналу The Ukrainian Farmer. Участь у конференції взяли керівники господарств, зоотехніки, ветеринарні лікарі, представники молокопереробних підприємств. Перед ними з доповідями виступили науковці, представники компаній, а також практики, що мають досвід і бажання поділитися ним з колегами. Головними темами для обговорення були якість молочної сировини, визначення ціни, утримання тварин, репродукція, корми і годівля, доїльне обладнання, ветеринарний захист, ринок молока.

Ексклюзивним партнером конференції з техніки виступила компанія Kuhn, а ексклюзивним партнером з годівлі тварин – компанія Tekro.

Окремо хотілося б відзначити інформаційно насичені доповіді Дмитра Григор’єва, компанія Tekro («Сучасні технології заготівлі сінажу та силосу»), Олексія Васильченка, СТОВ «Маяк» («Досвід вирішення суперечок з молокопереробними підприємствами»), Віктора Сича, компанія Kuhn («Сучасна техніка для годівлі і утримання ВРХ»), Геннадія Бондаренка, НУБіП («Як підвищити вміст білка та жиру в молоці»), Валерія Лотоцького, БНАУ («Вплив менеджменту відтворення на молочну продуктивність та регулярність поставок молока на переробку»).

Учасники конференції відзначили високу змістовність доповідей, актуальність представлених даних.

Поділитись: