У ПрАТ «Млибор» закладають у рукави кукурудзу вологістю до 22%

Для пришвидшення збирання й уникнення втрат якості зерна у ПрАТ «Млибор» застосовують зберігання в полімерних рукавах.
Про це йдеться у статті журналу The Ukrainian Farmer.
За словами начальниці лабораторії з контролю виробництва ПрАТ «Млибор» (компанія ІМК) Мирослави М’ягкої, зерно закладають вологим, його сушать, коли звільняються виробничі потужності.
З досвіду елеватора на зберігання було закладено кукурудзу вологістю до 22%, яка зберігалась у рукавах 21 день.
«Порівнюючи з кагатуванням, такий спосіб значно вигідніший саме через те, що вдається тривалий час утримувати якість зерна. Головне за цього способу — виконати всі рекомендації за інструкціями підготовки майданчика під рукави, закладання зерна в силобеги й контролю цілісності рукавів», – зауважила Мирослава М’ягка.
Нагадаємо, ІМК ремонтує елеватор, який став прихистком для чернігівчан.