Елеватор

Львівський виробник сиров’ялених делікатесів збільшить поголів’я свиней

Львівський виробник сиров’ялених делікатесів збільшить поголів’я свиней

Крафтовий виробник сиров’ялених делікатесів під маркою «Василь.ко» Василь Кот (Львівська область) планує збільшити поголів’я свиней.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Дуже добре, щоб в обороті була 1 тис. голів свиней, але й 500 – теж уже певний рівень», –зазначив він. Нині на фермі утримують 250 голів.

Починав Василь Кот із породи кучерявих травоїдних свиней – мангалиці. Але два роки тому, коли зробив перший забій, з’ясувалося, що ця порода непридатна для виготовлення іспанських ковбасок, адже мангалиця має багато сала.

Схрестивши чистокровних сертифікованих ландрасів із диким кабаном, фермер отримує вже третє покоління чорних свиней мангалів – точно таких, як утримують в Іспанії для виробництва хамону і ковбаси.

Ця порода свиней, за словами Василя Кота, має зовсім тонкий прошарок сала і чудове м’ясо.

До того ж мангали зовсім невибагливі в утриманні: не бояться ані холоду, ані негоди, цілий рік живуть просто неба.

«Тричі на день свиней годуємо зерном (кукурудзою, пшеницею, ячменем), гарбузами, картоплею чи буряками, додаючи буряковий жом, а ще люцерною, — розповів Василь Кот. — Усі харчі сирі».
 
Довідка

Під маркою «Василь.ко» Василь Кот виготовляє вісім різновидів в’ялених ковбас за старовинними іспанськими рецептами. Крім того, планує запустити виробництво хамону.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!