Елеватор

Одеський завод ОЛИС виконав успішну поставку обладнання для ТОВ «Білоцерківхлібопродукт»

Забезпечуючи переробку

Одеський завод ОЛИС виконав успішну поставку обладнання для ТОВ «Білоцерківхлібопродукт», у результаті чого підприємство стало ефективнішим

Іван Шилов, директор ТОВ «Білоцерківхлібопродукт»

Підприємство ТОВ «Білоцерківхлібопродукт» добре відоме на ринку України як виробник пшеничного борошна трьох ґатунків: гречаної, горохової й спельтової круп. Нещодавно підприємство розпочало також переробку вівса. Як зазначив директор підприємства Іван Шилов, на всіх етапах виробництва виконується поступове оновлення обладнання. У цьому підприємство тісно співпрацює з компанією ОЛИС.

«Було дуже приємно познайомитися з Олександром Верещинським, засновником компанії ОЛИС. Олександр — професіонал своєї справи, який організував виробниче підприємство, що розробляє нові моделі обладнання для зернопереробної галузі. Ми навіть уклали угоду, за якою ТОВ „Білоцерківхлібопродукт” стало базовим підприємством для випробування нового обладнання ОЛИС», — зазначив директор.

Зерновий сепаратор ГОРИЗОНТ-К

Першою машиною ОЛИС, яку встановили на підприємстві, став зерновий сепаратор для попереднього очищення пшениці перед помелом. Сергій Горбишев, начальник пшеничного елеватора, зазначив, що сепаратор повністю задовольняє за якістю очищення й до того ж виконує відразу дві функції: сепарацію та калібрування.

На другому етапі впровадження обладнання ОЛИС установили вальцевий станок. Він працює на підприємстві вже три роки, і за цей час повністю пройшов випробування. Начальник цеху виробництва борошна Станіслав Мельниченко поділився своїми враженнями від роботи машини: «Технічно вальцевий станок зроблено якісно, за період експлуатації зауважень до нього не було. Також він задовольняє вимогам наших технологів, для яких важливо, щоб станок витримував зазори. Ми переконалися, що після налаштування можна нічого не змінювати й не підлаштовувати додатково — усе працює стабільно. Вальцевий станок забезпечує високу якість подрібнення, дозувальні вальці теж точно налаштовуються й не потребують додаткової уваги. Усі експлуатаційні параметри зчитуються і передаються виробникові для подальшого аналізу».

Третій етап був пов’язаний із придбанням повної лінії з переробки вівса, все обладнання було також закуплено в компанії ОЛИС. Початок експлуатації показав, що це обладнання надійне, якісне і повністю задовольняє вимогам технологів. До складу лінії входять трієри, просіювачі та пуховідокремлювач. Начальник цеху виробництва крупи Віктор Ратушний розповів, що обладнання ОЛИС працює досить тихо, має невисокі вимоги до продуктивності аспіраційних мереж і оснащується тяговими електродвигунами відносно невеликої потужності. Також перевагами обладнання є невеликі габарити, висока продуктивність, надійність і простота в обслуговуванні. Заявлена ефективність повністю витримується.

Директор підприємства Іван Шилов додав: «Взагалі, техніка одеського виробника досить економічна (проти закордонних аналогів із відповідною продуктивністю), вартість машин ОЛИС практично в 1,5–2 рази дешевша. Я не бачу жодного сенсу купувати закордонне обладнання. Коли вітчизняне краще, і коштує менше».

Павло Довгаль

www.olis.com.ua

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ