Агромаркет

Як Агрошкола від Креді Агріколь створює додаткову цінність для клієнтів банку

Як Агрошкола від Креді Агріколь створює додаткову цінність для клієнтів банку
Студенти другого потоку Агрошколи з дипломами

Агрошкола. Як все розпочиналося…

Навчальний проєкт Агрошкола виник всього три роки тому, проте швидко масштабувався — наразі він уже охоплює усі регіони та підрозділи банку та здобув визнання ринку. У 2020 році проєкт отримав звання «Найкращої програми з розвитку лідерів» у рамках Премії HR-бренд Україна.

 «Агро для Креді Агріколь — це один із китів, на яких стоїть весь бізнес банку, тож і підходи до роботи з цією сферою у нас особливі. Ідея створити власну Агрошколу з’явилася у нас три роки тому, коли постало питання: що ще ми можемо зробити в стратегічному для банку напрямі агро, — пояснює Лариса Бондарєва, заступниця голови правління Креді Агріколь.

Лариса Бондарєва

— Ми розуміємо, що для агроклієнтів є дуже важливим, коли банк розуміє специфіку та особливості аграрного бізнесу, тож вирішили поглибити знання наших співробітників в агрономії, ветеринарії та інших напрямах агродіяльності. Потрібен був комплексний підхід та практичні навички. Так і народилася Агрошкола. Тут проходять підготовку не тільки працівники фронт-офісу, керівники відділень, а й кредитні аналітики та ризик-менеджери».

Навчальний курс Агрошколи — це 6 модулів та тестування, за результатами якого студенти отримують дипломи та нагороди за досягнення у навчанні. В якості спікерів тут виступають агроексперти банку, а також представники провідних агрокомпаній ринку.

Наталія Порвіна

«Особливістю проєкту є окрім отримання теоретичних знань розгляд практичних кейсів. Під час навчання студенти відвідують виробничі потужності агроклієнтів банку, серед яких представники міжнародного та середнього корпоративного бізнесу, а також малого та середнього бізнесу. Наша мета — дати їм комплексні знання і розуміння усіх процесів агробізнесу. Завдяки цьому спеціалісти банку можуть підібрати найбільш ефективні рішення для клієнтів, а це фундамент для міцного та взаємовигідного партнерства», — розповідає Наталія Порвіна, керівник департаменту підтримки агробізнесу Креді Агріколь.

Випускний у Агрошколі. Відгуки студентів

1 вересня у Креді Агріколь відбулася урочиста церемонія з нагоди другого випуску Агрошколи. Цього разу 21 співробітник банку з головного офісу та регіонів стали випускниками проєкту. Вони отримали унікальні теоретичні знання та практичні навички у сфері агробізнесу.

«Моя повсякденна робота — це виїзди до клієнтів та спілкування з ними. Тож без розуміння всіх тонкощів роботи агробізнесу у тваринництві, рослинництві та переробці мені було б дуже складно запропонувати агрокомпаніям найефективніші фінансові рішення. Агрошкола для мене стала справжнім подарунком! Тут все класно, але найбільше мене вразили візити на виробництво. Зокрема, ми відвідували ферму по утриманню великої рогатої худоби, елеватор у Полтавській області, Карлівський машинобудівний завод, насіннєвий завод на Черкащині, а також відому львівську фабрику кави. В рамках візитів ми детально ознайомилися з усіма етапами виробництва. Такі знання в нашій роботі — на вагу золота!» — розповідає Сергій Жилін, випускник Агрошколи, регіональний директор з малого та середнього бізнесу Креді Агріколь у Харкові.

Випускники другого потоку Агрошколи разом із топменеджерами банку, наставниками проєкту та студентами третього потоку

Своїми враженнями від проєкту також ділиться випускниця першого набору Агрошколи.

«Коли я зустрічаюся з клієнтами, вони завжди дивуються, звідки працівники банку знають усі нюанси агробізнесу. А все це результат Агрошколи! Це унікальний проєкт, жоден інший банк такого не робить. Зараз я повністю розумію бізнес-цикл клієнта, я його розкладаю на етапи і знаю, коли і яку саме послугу варто запропонувати клієнту. Агрошкола дала мені головне — можливість на 100% розуміти агроклієнтів та бути з ними на одній хвилі», — впевнена Олександра Прохорчук, випускниця Агрошколи, заступниця директора департаменту середнього корпоративного бізнесу та МСБ Креді Агріколь.

Підбиття підсумків та плани на майбутнє

В цілому за три роки вже 50 випускників досконально вивчили аграрну справу, а про Агрошколу від Креді Агріколь дізнався весь ринок. «Я пишаюся командою банку, яка не зупиняється у своєму розвитку та постійно поглиблює свої знання! Адже експертиза нашої команди — це додаткова цінність для наших клієнтів та партнерів», — впевнена Лариса Бондарєва.

Одночасно з випуском 1 вересня у банку стартувало навчання третього набору студентів Агрошколи, в якому беруть участь 30 студентів.

«Для всіх нас Агрошкола — це не тільки унікальний навчальний проєкт, а й душа банку. Дуже важливо, що проєкт живе і динамічно розвивається. Кількість заявок на навчання щороку зростає, а серед бажаючих ─ не лише співробітники банку, а й наші клієнти і партнери. Тож ми плануємо й надалі розвивати цей проєкт, залучати більше учасників та розширювати програму новими цікавими напрямами», — додає Наталія Порвіна.

Урочиста церемонія випуску студентів другого потоку Агрошколи

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ