Техніка

Машини для внесення рідкої органіки набирають дедалі більшої популярності

Вивезти й внести

Вивезти й внести

Машини для внесення рідкої органіки набирають дедалі більшої популярності через здорожчання мінеральних добрив і переходу до вуглецевого землеробства.   

Власники тваринницьких ферм дедалі більше використовують рідкі органічні добрива на своїх полях. Цьому сприяє загальний рух світового агровиробництва в бік екологічності й зниження викидів вуглецю. Гноївка здатна замінити мінеральні азотні добрива і є ефективнішою внаслідок рідкого агрегатного стану та кращого сприйняття рослинами. Однак для внесення гноївки потрібні спеціалізовані машини, що здатні працювати з таким непростим матеріалом. 

Щоб задовольнити потреби фермерів, які підвищуються, у техніці для внесення органічних добрив, компанія JOSKIN пропонує асортимент цистерн для гноївки, що відрізняються міцністю й універсальністю. Тут варто виділити модель Volumetra, яка адаптована до різних умов експлуатації завдяки ретельно продуманому дизайну та великій кількості конфігурацій. У створенні моделі було застосовано чималу кількість сучасних технологій, що зробило машину ефективною й витривалою. 

Продумана концепція Volumetra 

Цистерни випускають у двовісному виконанні з об’ємом від 12,5 до 20 тис. літрів і в тривісному виконанні — від 20 до 28 тис. літрів. Вони вже кілька років посідають одне з перших місць у продажах техніки JOSKIN. У поєднанні з низьким центром ваги машина забезпечує відмінну стійкість та оптимальне зчеплення з дорожнім покриттям. Для кращого розподілення навантаження ходовий візок може бути переміщений уперед або назад: наприклад, коли ззаду цистерни навішується штанга для внесення гноївки. 

Модель Volumetra може бути оснащена насосною системою Vacu-Storm, яка є комбінацією двох насосів. Перший насос (вакуумний) призначено для наповнення або виливання рідини. Другий (відцентровий) — тільки для вивантаження органіки. Ця система dual є гнучкою й оптимальною для інтенсивних умов роботи. 

Перевага вакуумного насоса в тому, що його можна застосувати в будьяких ситуаціях під час заповнення цистерни (наземні та підземні резервуари, лійка тощо). Відцентровий насос STORM із високою продуктивністю до 10 тис. л/хв і тиском до 2 бар забезпечує рівномірне внесення гноївки навіть за допомогою широкозахватних штанг завширшки 18 м і більше. Ця машина здатна працювати на найвищій швидкості. Відцентровий насос із каменевловлювачем, розташований під цистерною, забезпечує плавне та рівномірне подання рідини, знижуючи до мінімуму витрати на обслуговування. Ця концепція також гарантує безпечний і легкий доступ до насоса. 

Агрегати для внесення 

JOSKIN виготовляє широкий асортимент знарядь для внесення гноївки: культиваторні (із зубами або дисками) і лугові (з дисками або сошниками) інжектори, а також штанги із сошниками чи трубками. Про деякі з них розповімо докладніше. 

Terraflex2 — це культиваторний інжектор із пружинними зубами, який розробили, щоб закладати гноївку на глибину 12–15 см. Доступний із шириною від 2,7 до 8,62 м (з проміжком між зубами 30 см, 37,5 або 40 см). Найкращу ефективність показує на важких, кам’янистих ґрунтах. Завдяки вібрувальним зубам і високій гнучкості в разі накрапляння на перешкоди, агрегат забезпечує оптимальне розпушування ґрунту й точне внесення добрив. Горизонтальний розподільник Scalper© гарантує рівномірне розподілення гноївки по всій ширині знаряддя. 

Дисковий культиваторний інжектор Terradisc2 відрізняється високою робочою швидкістю (до 15 км/год). Подрібнює стерню, розпушує ґрунт на глибину до 10 см і вносить гноївку. Завдяки дискам діаметром 5100 мм і достатньому простору між дисками агрегат не закорковується навіть у складних умовах роботи. 

Solodisc — це луговий дисковий інжектор, який призначено для точного внесення гноївки на всіх видах культур (стерня, пророслі злаки), надто — на луках. Особливістю інжектора є регульована робоча глибина (до 6 см), що підтримується завдяки постійному тиску на підіймач. Агрегат пропонують у варіантах із шириною від 3 до 8,25 м та міждисковим проміжком 21,5 або 18,75 см для моделі Solodisc XXL. До речі, останню оснащено вертикальним розподільником Scalper© і дисками діаметром 400 мм. 

Для поверхневого внесення рідкої органіки JOSKIN пропонує штангу Pendislide Pro. Її головними особливостями є висока робоча швидкість (до 10 км/год залежно від рельєфу) та здатність ідеально копіювати рельєф ділянки завдяки маятниковій системі. Навіть на нерівній поверхні рідина розподіляється рівномірно й без зайвих розбризкувань. Штанга Pendislide Pro пропонується у варіантах шириною захвату від 12 до 18 м й проміжком 25 см між трубками виливу — добре підходить для використання по луках або сходах культур. 

Кожне зі знарядь пропонує взаємодоповнювані рішення для ефективного керування ґрунтом і поживними речовинами. Залежно від умов роботи вони забезпечують окремі переваги, а разом здатні закрити максимум потреб будьякого фермерського господарства. 

До 30.10.2024 діє спеціальна пропозиція на задньонавісні знаряддя для внесення гноївки JOSKIN. Скористайтеся нею!   

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
10
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ