Техніка

Умова надійної роботи техніки

Умова надійної роботи техніки

Значне навантаження на техніку для обробітку ґрунту потребує надійних і продуктивних робочих поверхонь агрегатів.

 

Постійне вдосконалення технологій вирощування сільгоспкультур ставить перед аграріями вимоги мати надійні та продуктивні знаряддя для обробітку ґрунту. Короткі терміни для вчасного виконання агротехнічних операцій, потреба зберігати вологу в ґрунті та значна вартість ресурсів не залишають варіантів для повторного виконання оранки, культивацій, боронування. Сьогодні кожну операцію треба виконувати швидко та без затримок, бо інакше одразу ж зменшується врожайність культури, а з нею й прибутки від діяльності. Тому іншого варіанта немає — тільки вчасно та продуктивно обробляти ґрунт.

А якщо ґрунти важкі, чорноземи, що потребують особливо ретельного обробітку? Виявляється, що навіть за таких умов можна працювати продуктивно. Про це свідчить досвід багаторічної роботи спеціалістів компанії «Альф агро», що надають вітчизняним фермерам й агрофірмам послуги із заміни робочих поверхонь ґрунтообробних агрегатів на більш надійні та продуктивні сучасні аналоги. Завдяки цим робочим поверхням термін і якість виконання робіт суттєво зростають. В основі ж цих продуктів лежить сплав карбіду вольфраму.

Значення та переваги карбіду вольфраму

 

Карбід вольфраму (можливе застосування двох різновидів — монокарбіду вольфраму — WC і семи-карбіду вольфраму — W2C) — це хімічно з’єднані елементи вольфраму та вуглецю. У результаті цієї взаємодії був отриманий найтвердіший сплав на Землі. Його твердість у 4 рази перевищує титан, у 5 разів — сталь і в 10 разів — 18-каратне золото. Для оцінки твердості за шкалою Мооса є доведені результати випробувань, що він за відносною твердістю програє лише алмазу. Тому наплавлення деталей робочих органів сільськогосподарських агрегатів цим сплавом зробить їх набагато твердішими. Неймовірно висока твердість отриманого матеріалу робить ефективнішим застосування у виготовленні різальних інструментів і сердечників бронебійних снарядів, так само його застосовують у різних різцях, абразивних дисках, фрезах, свердлах, долотах для буріння тощо.

 

 

Карбід вольфраму входить до складу усім відомих сплавів: «побідиту і реліта». Деталі з наплавленням значно міцніше за звичайні аналоги. У результаті маємо рішення, що забезпечує тривалу й надійну роботу техніки на всій глибині обробітку ґрунту протягом безперервного періоду експлуатації.

Практичний довід застосування таких рішень у вітчизняних господарствах лише підтверджує їхні переваги.

 

Говорить експерт:

 

Руслан Броварник, головний інженер ТОВ «НемирівЛатінвест»

Маємо 9100 га землі в оренді, обробляємо їх трьома європейськими плугами, також маємо стільки само дискових борін теж закордонного виробництва. У нас дуже важкі чорноземи, що відрізняються абразивністю: не кожен культиватор або плуг витримає тривалу роботу на них, окремі часто ламаються, треба часто міняти робочі поверхні.
У господарстві кожен плуг виорює по 3000 гектарів полів, тому навантаження на них велике й ми зацікавлені в їхній продуктивній роботі. Проте без заміни запчастин не обійтися. Сьогодні на вітчизняному ринку запчастин для техніки велика конкуренція, багато різних фірм пропонують свої послуги, однак ми з 2010 року працюємо лише з компанією «Альфагро».
Тоді в нас виникла проблема з р оботою дисколапових плугів, а спеціалісти цієї компанії запропонували специфічні запчастини, що відповідали найвищим нашим вимогам.
Вони не просто дали вибір продуктів, конкурентну ціну, а і якість роботи запчастин уже в полі була відповідною, сервісне обслуговування також відповідало усім вимогам.
Ми продуктивно використовуємо робочі органи високої якості, що продає цей виробник, а також корпусні деталі для агрегатів — частини рам, стійки, вилки тощо. Хоча на ринку конкуренти пропонували дешевші аналоги, проте вони менш якісні, тому не задовольняють нас за якістю та надійністю в роботі.
Також ми працювали з «Альфагро» по запчастинах для плугів, використовуючи долота і лемеші з напайками, котрі потрібно замінювати на сезон по кілька разів. Наприклад, їхні лемеші на наших важких ґрунтах відходили близько 3000 гектарів кожен!
Причому в розміри лемешів не змінилися, що є добрим результатом для нас. Тому нинішнього року плануємо перейти на всі їхні напайки на наших плугах, щоб максимально продуктивно застосовувати агрегати.
Наголошу, що ці напайки для лемешів коштують недешево, бо жорстко працюють не лише з ґрунтами, а й різним камінням, коренями рослин, металевими деталями, що трапляються в полях. Справляються з роботою відмінно, на сезон нам їх вистачає. Тоді як аналоги через 1000 га роботи на половину лемеша зношуються! Відповідно глибина розробки ґрунту буде на 3–5 сантиметрів
меншою, суттєво впаде і якість розробки ґрунту.
Сервіс цієї компанії також відмінний — нам подобається з ними працювати, бо їхні спеціалісти за потреби одразу ж приїздять у господарство, йдуть назустріч у будь-якій робочій ситуації, професійно налаштовують техніку для роботи.

 

 

Володимир Євтушенко

журнал “The Ukrainian Farmer”, травень 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ