Техніка

TETIS 24 від бренду ELVORTI: високопродуктивний і надійний

TETIS 24 від бренду ELVORTI: високопродуктивний і надійний

Причіпний обприскувач виробництва ELVORTI дає змогу працювати зі швидкістю від 6 до 15 км/год зі збільшеною продуктивністю до 30 га/год, чітко витримуючи норму виливу й не потребуючи складного сервісного обслуговування.

Довгий час власники малих і середніх фермерських господарств в Україні були змушені обирати між дорогою імпортною технікою для захисту рослин і машинами застарілої конструкції. Ситуація складнішала через різку зміну кліматичних умов, що зумовлювало підвищені вимоги до обприскувачів. Кілька років тому компанія ELVORTI вивела на ринок України унікальну нову модель — TETIS 24, яка поєднує передові світові технології з власними напрацюваннями провідного національного виробника. Сьогодні вже значна кількість українських господарств оцінили можливості обприскувача TETIS 24, який до того ж входить у перелік сільгосптехніки, 25% вартості якої компенсується з державного бюджету.

Оптимальні агрономічні «вікна» захисту сільгоспкультур скорочуються з кожним роком. До того ж препарати потрібно внести не просто швидко, а якомога якісніше. Їх вартість постійно зростає, і сьогодні навіть бюджетна технологія захисту рослин передбачає суттєві інвестиції. Тому сучасний обприскувач виступає одним із головних інструментів досягнення хорошої рентабельності в рослинництві.

Можна безкінечно довго вдосконалювати конструкцію причіпного обприскувача, впроваджуючи нові електронні функції. Однак слід пам’ятати про ключові вимоги до нормального обприскування: продуктивність і зручність роботи, надійність, дотримання норми виливу й рівномірності покриття, а також якість змішування робочого розчину.

Саме ці вимоги брали до уваги під час створення причіпного обприскувача ELVORTI TETIS із шириною захвату 18, 21, 24 та 28 м. Аграрій повинен придбати техніку й спокійно нею працювати протягом багатьох років незалежно від погоди, рельєфу ґрунту чи сівозміни.

Основа конструктивного принципу моделі — надійність у всьому, поєднана з найважливішими автоматизованими функціями. Відповідно, до конструкції TETIS 24 ввійшли вузли та компоненти відомих світових виробників у поєднанні із сучасними технічними рішеннями ELVORTI.

Гідросистема TETIS 24 характеризується добротною продуманою конструкцією. Тут передбачено 5-ходовий розподільник для забезпечення роботи 7 гідроциліндрів. До того ж на тракторі використовується тільки одна пара виходів. Також встановлено оливний фільтр. Дуже зручною є можливість автоматичного закачування води з природних водойм, а від бруду передбачено фільтри, що встановлені біля входу в бочку, перед помпою, після помпи, на кожній із секцій і на кожній форсунці.

Лариса Данелюк, головний агроном ФГ «Корсоіл-Агро» (Волинська обл.) розповідає, що придбаний шість років тому TETIS 24 три роки поспіль обробляв по 10 тис. гектарів за сезон. Після того — по 13–14 тис. гектарів, і не було зафіксовано ані зниження якості роботи, ані серйозних поламок. На її думку, така машина є оптимальним співвідношенням з боку ціни та якості.

Телескопічна система регулювання ширини колії від 1400 до 2250 мм дозволяє регулювати колію обприскувача TETIS 24 відповідно до колії трактора й ширини міжрядь просапних культур. Колеса діаметром R42 забезпечують рух на підвищеній швидкості й забезпечують кліренс 600 мм, що запобігає травмуванню рослин.

За точність виконання робочих процесів відповідає бортовий комп’ютер BRAVO 180S італійської фірми Arag. Ця електронна система контролю й регулювання норми витрати робочої рідини призначена для автоматизованого регулювання й дотримання норми витрати на одиницю площі. Система дозволяє оператору контролювати всі основні параметри обприскування; автоматично контролює задану норму виливу на гектар незалежно від швидкості руху машини; вказує швидкість руху, оброблену площу, залишок рідини в баку тощо.

Так, Олексій Михальчук із ФГ «Каращук» (Харківська обл.) особливо наголошує на чіткій роботі комп’ютера й дотриманні норми виливу. Його слова підтверджують багато власників TETIS 24 з різних регіонів України.Власне відгуки користувачів обприскувача TETIS 24 можна переглянути на офіційному каналі бренду ELVORTI в YOUTUBE. Компанія активно працює над оновленням відеоконтенту на каналі й постійно доповнює його.

«Серце» обприскувача — мембранно-поршнева помпа з підвищеним ресурсом італійської компанії Annovi Reverberi й продуктивністю 250 л/хв. Запас потужності на 35% більший проти конкурентних моделей на ринку. Це дає змогу працювати на швидкостях від 6 до 15 км/год. Зважаючи на солідну довжину штанги, продуктивність роботи TETIS 24 сягає разючих 30 га/год. Це дуже важливо, враховуючи, що оптимальний час для захисту рослин нині може вимірюватися ліченими годинами протягом 7–10 днів на місяць.

На обприскувачі TETIS встановлено розпилювачі й трубопроводи італійської компанії Arag. До стандартної комплектації входять 3-ходові форсунки, що забезпечують постійне покриття в широкому діапазоні тиску.

Також TETIS вирізняється широким діапазоном норм виливу робочого розчину — від 50 до 500 л/га рідини за можливості працювати за швидкості вітру до 7 м/сек. Як зазначають наші аграрії, точне дотримання норм виливу є однією з «родзинок» TETIS 24, і за цим показником модель може посперечатися зі світовими обприскувачами.

Ще одна очевидна перевага агрегата ELVORTI — гарантована стабілізація штанги, як це можливо в принципі. Тут передбачено кріплення штанги на рейковій підвісці, що запобігає зміщенню центра ваги від осі колеса. Завдяки цьому відбувається найкраща стабілізація штанги й, відповідно, якісне розпилення робочої рідини. Система гасіння коливань утримує штангу на заданій висоті паралельно до землі, що забезпечує рівномірну обробку рослин із мінімальним пошкодженням навіть за максимальних швидкостей.

Як розповідає головний інженер ТОВ «Дружба-5» (Херсонська обл.) Віталій Буйний, у господарстві провадили ретельне тестування якості та рівномірності розпилення рідини TETIS 24 і зафіксували 100-відсоткову відповідність нормі. До речі, в ТОВ «Дружба-5» працюють вже три таких обприскувачі.

Наголосимо також на можливості плавно змінювати висоту установлення штанги від 0,6 до 1,85 м навіть під час руху. До того ж механізм захисту штанги в разі зіткнення з перешкодою допускає її відхилення до 15° у вертикальній площині і до 45° — в горизонтальній. Після проходження перешкоди штанга повертається у вихідне положення.

Крила штанги виготовлено з легкої високоміцної сталі австрійського виробництва, що підвищує надійність конструкції. Володимир Лісєєв із СФГ «Союз» (Дніпровська обл.) зазначає, що протягом трьох років інтенсивної експлуатації TETIS 24 жодного разу не проводили зварювальні роботи.

Бак обприскувача виготовлено з високоміцного пластика, об’ємом 3200 л і має форму, що запобігає розгойдуванню та перекиданню конструкції. Важливо, що гладенька внутрішня поверхня бака унеможливлює відкладення залишків хімічних препаратів, а саме очищення відбувається швидко й зручно. Бак для промивання системи обприскувача місткістю 200 л забезпечує максимальне її очищення від робочої рідини.

Так, Віталій Буйний із ТОВ «Дружба-5» особливу увагу звертає саме на цей аспект: у бак обприскувача після автоматизованого промивання можна спокійно заливати нову робочу суміш.

Своєю чергою, преміксер для заливання робочим об’ємом 30 л із пістолетом для закачування рідини з каністри може використовуватися для приготування робочого розчину або заливання концентрату в основний бак. Форсунка для промивання місткостей робить неможливим контакт із небезпечними речовинами під час роботи, а також дозволяє без відходів використовувати їх уміст.

Також форма бака дозволяє використовувати всю рідину всередині. Це забезпечує вищу продуктивність роботи та унеможливлює захоплення повітря помпою, підвищуючи ресурс його експлуатації.

Наголосимо на тому, що всі опитані нами аграрії, котрі мають тривалий досвід експлуатації TETIS 24, однозначно рекомендують цю машину своїм колегам з інших господарств.

  • «На цю модель можна покластися. Вона надійна, високопродуктивна й проста в налаштуванні. Серед причіпних обприскувачів — це оптимальний варіант. Ми плануємо придбати ще один чи два таких агрегати», — стверджує Лариса Данелюк, головний агроном ФГ «Корсоіл-Агро»;
  • «Витрата пального — всього 0,5 л/га. За два роки обробили понад 15 тис. гектарів. Жодних поламок! Дуже зручний комп’ютер й авторежим обприскувача, надійний бак і якісний змішувач. Однозначно — оптимальний вибір», — переконаний Олексій Михальчук із ФГ «Каращук»;
  • «Ми придбали один за одним три таких обприскувачі. Всім раджу: люди прислухаються, а тоді дякують», — розповідає Віталій Буйний, головний інженер ТОВ «Дружба-5».

Відділ продажу техніки та запчастин, тел.: 0 (800) 332-197 (дзвінки по Україні безкоштовні)

www.elvorti.com
www.shopelvorti.com

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ