Агрономія

РИЗОБАКТ ГУМІФІКАТОР — інноваційна технологія покращення родючості ґрунтів

РИЗОБАКТ ГУМІФІКАТОР — інноваційна технологія покращення родючості ґрунтів та культури землеробства

У пресі дуже багато інформації про те, як можна швидко й ефективно розкласти рослинні рештки. Прихильники традиційної технології наполягають, що найкращий варіант — внести азотні добрива, і органіка розкладеться сама. Існує і незаконний варіант, який ще досі застосовують, — спалити рослинні рештки, щоб не заважали оранці. І це до того, що тваринництво в Україні йде на спад, і внесення органіки на поля можуть дозволити собі хіба що чверть аграріїв.

Сьогодні передові аграрії все більше уваги почали приділяти деструкторам органічних решток. Нині на ринку України їх велике різноманіття.

Робота Ризобакт Гуміфікатора на соняшнику

Уважається, що для ефективної роботи деструкторів стерні насамперед потрібні волога, відповідна температура, рівномірно подрібнені рослинні рештки й обов’язково азотні добрива. Але прогрес не стоїть на місці, на ринку з’являються нові продукти, більш інноваційні…

Компанія «Родоніт» пропонує вам інноваційну технологію, яка пришвидшує деструкцію й трансформацію (гуміфікацію) рослинних решток зернових і технічних культур до гумусоподібних речовин без застосування мінеральних азотних добрив.

Технологія полягає в обробці (обприскуванні) рослинних решток (соломи та стерні зернових культур, післяжнивних решток кукурудзи, соняшнику, цукрових буряків й інших сільгоспкультур) препаратом Ризобакт СП Гуміфікатор, який містить у своєму складі поживне середовище, що активізує діяльність мікроорганізмів — целюлозо- і лігнінрозкладальних й азотфіксувальних бактерій.

2 тижні після внесення Ризобакту Гуміфікатора

Цей агрозахід дозволяє розкласти від 1 до 4 т/га сухих рослинних решток, а інші зробить ламкими за найменшого механічного впливу. Чим більше подрібнені рослинні рештки, тим швидше відбувається процес їх розкладання. Патогенна мікрофлора, зокрема цвілеві гриби, — основні джерела мікотоксинів, буде пригнічена внаслідок розвитку на рештках корисних мікроорганізмів. Застосування Ризобакту СП Гуміфікатору дозволяє активізувати природну фіксацію атмосферного азоту, тому на розкладання рослинних решток не витрачається ґрунтовий азот і не потрібен мінеральний.

Порівнюючи технології, ви бачите, що, використовуючи інноваційну технологію Гуміфікації рослинних решток,  зекономите 150 грн на кожному гектарі порівняно з використанням деструкторів та 230 грн/га порівняно з використанням азотних добрив.

3 тижні після внесення Ризобакту на кукурудзі, 2019 рік

Крім того, отримуєте додатковий бонус від застосування саме препарату Ризобакт СП Гуміфікатор.

Технологія гуміфікації з препаратом Ризобакт Гуміфікатор є найбільш економічно вигідною, ефективною та екологічною з усіх наявних технологій роботи з рослинними рештками.

Застосовуючи Ризобакт СП Гумі­фі­катор, ви зможете:

• поліпшити фітосанітарний стан ґрунту. Мікроміцети Penicillium spp., що входять до складу препарату, здатні виробляти природні речовини, що перешкоджають розмноженню патогенних мікроорганізмів. Крім того, завдяки багатокомпонентному складу та дії на рослинні рештки Ризобакт СП Гуміфікатор активізує «рідну» мікробіоту ґрунту, запускаючи процес просторового витіснення патогенної мікрофлори корисною;

• отримати безкоштовне високогуматизоване органічне добриво. Технологія гуміфікації рослинних решток від ПП «Родоніт» забезпечує закріплення органічного вуглецю та накопичення в ґрунті NPK і мікроелементів із рослин за допомогою ризосферних мікроорганізмів. Завдяки цій технології відбувається перетворення недоступних форм елементів живлення на доступні й утворюється 0,5–3 т/га високогуматизованого органічного добрива (залежно від культури та маси рослинних решток);

• забезпечити якісне розкладання пожнивних решток без азотних добрив. Ця технологія дозволяє зробити їх ламкими за найменшого механічного впливу та за 4–6 місяців, не застосовуючи азотні добрива, розкласти 4 т/га і більше соломи. У біотехнології гуміфікації не використовують мінеральний азот. Джерело азоту — природна фіксація атмосферного азоту мікроорганізмами-азотфіксаторами, що входять до складу препарату Ризобакт СП Гуміфікатор, а також під його дією відбувається активізація в ґрунті вільноживучих азотфіксувальних бактерій.

ПОРІВНЯЛЬНА СХЕМА ТЕХНОЛОГІЙ РОЗКЛАДАННЯ РОСЛИННИХ РЕШТОК

Якщо є брак вологи, то рекомендуємо додатково разом із Ризобактом СП Гуміфікатором внести наш гідрогелевий продукт Гідролип, що забезпечить збереження атмосферної вологи для ефективної роботи целюлозо- і лігнінрозкладальних, азотфіксувальних й інших корисних ризо­сферних бактерій.

Слід не забувати, що важливою особливістю технології гуміфікації рослинних решток є те, що вона має післядію. Протягом кількох років мікрофлора ґрунту, що розмножилася й активізувалася, і далі відновлюватиме структуру ґрунту й сприятиме підвищенню врожайності наступних культур.

rodonit.ua

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ