Техніка

Компанія BOGUSLAV започаткувала унікальний проєкт навчання операторів обприскувачів

Уміння — це сила!

Уміння — це сила!

Компанія BOGUSLAV започаткувала унікальний проєкт навчання операторів обприскувачів

Реалії сьогодення висувають перед власниками агропідприємств непрості завдання. Зокрема: як, маючи обмаль ресурсів, отримати максимально можливі врожаї. Які б передові технології не запроваджували агровиробники у своєму господарюванні, оператор техніки є одним із головних учасників робочого процесу.

Адже від однієї, здавалося б, незначної помилки оператора може залежати весь урожай. Неправильно ввів карту поля, не дотримався технологічних ліній — і втрати врожаю неминучі. Така сама ситуація і з умінням правильно налаштувати системи точного землеробства.

Останнім часом техніка, яку застосовують аграрії, стає дедалі більш високотехнологічною і функціональною, адже саме ці параметри дають змогу істотно підвищити ефективність природних земельних ресурсів. Саме тому вимоги до працівників, які керуватимуть цією технікою, теж підвищують із кожним роком.

Згідно зі статичними даними найбільша кількість польових операцій здійснюється за допомогою обприскувача. Його роль у врожайності важко переоцінити, як і роль оператора, який на ньому працює. Адже від кваліфікації, досвіду і відповідальності працівника напряму залежить якість догляду за врожаєм.

Особливо це стосується самохідних обприскувачів, бо це високотехнологічні інноваційні машини, на яких стоїть надточне обладнання, неправильне використання якого може мати вельми прикрі наслідки. А отже, до кваліфікації операторів самохідних обприскувачів мають висуватися особливі вимоги.

Хто, як не компанія — виробник техніки може найкраще навчити оператора для роботи на машинах власного виробництва. Особливу увагу фахівці компанії BOGUSLAV приділяють навчанню операторів самохідних обприскувачів, які працюватимуть на них у господарстві. Зокрема, по завершенню навчального курсу оператори повинні скласти іспит на знання теорії, а також продемонструвати отримані практичні навички роботи з таким обприскувачем.

Тільки за умови успішного складання іспиту й отримання сертифіката від виробника оператори мають право працювати з технікою BOGUSLAV. Якщо з якихось причин оператор обприскувача зміниться, то й для нього має бути організовано таке навчання. Інакше порушуються умови гарантійного строку експлуатації.

Зазвичай все так і відбувається. Проте іноді трапляється, що власник агрофірми не вважає за потрібне витрачати «зайві» час і кошти на навчання нового оператора, і тоді оператор працює з технікою за принципом «навчусь у процесі». Та чи варті зекономлені кошти таких сумнівних експериментів?

Навіть оператори, які пройшли ознайомлювальне навчання під час введення в експлуатацію техніки в господарстві вкрай рідко можуть запам’ятати весь обсяг інформації за раз. Інформації, викладеної в інструкції з експлуатації, дуже багато, і самому розібратися в цих тонкощах дуже складно. Якраз основні помилки в експлуатації такої техніки, за відгуками аграріїв, полягають саме у незнанні основних принципів роботи машини.

Саме тому компанія BOGUSLAV вирішила допомогти господарствам розв’язати проблему з кваліфікацією операторів, відкривши спеціальні курси. Після навчання на цих курсах оператори отримають потрібні знання з налаштування та використання систем точного землеробства, навички правильного ведення документування на дисплеях техніки, створення карт поля та навігаційних ліній, користування мобільними додатками, складання власних планів із технічного обслуговування техніки й отримають багато іншої важливої та корисної інформації. Ці знання є базовими й можуть бути застосовані в роботі на самохідних обприскувачах будь-якого виробника.

Компанія має власну технічну і технологічну базу для проведення навчання та спеціальну територію для проведення практичних навчальних робіт.

Сьогодні дуже важко знайти роботу, особливо тимчасово переселеним особам. Отримавши нову спеціальність, зробити це буде набагато простіше, адже на тлі нинішньої скрути з ресурсами посівними та тотальною економією ЗЗР власники сільськогосподарських підприємств мають значний брак працівників, особливо висококваліфікованих.

Наші курси для тих, хто хоче отримати стабільну, високооплачувану роботу в агронапрямі. Якщо ви освоїли професію тракториста, комбайнера і хочете підвищити свій рівень, отримавши додаткову кваліфікацію оператора самохідних обприскувачів, тоді вам до нас. По закінченню курсів ви отримаєте не лише необхідні теоретичні знання, а й практичні навички роботи на найсучаснішій техніці. Все це буде засвідчено спеціальним сертифікатом. Якщо ж ви не маєте початкової кваліфікації, то ми маємо спеціальний напрям навчання, який дозволить спочатку опанувати необхідні знання й отримати по закінченню наших курсів посвідчення тракториста категорії «Н».

Запрошуємо всіх охочих звертатись за детальнішою інформацією за телефоном (050) 393-00-06

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ