Овочі-Ягоди-Сад

Історія успіху з Ізабіон®

Історія успіху з Ізабіон®

Люди навчилися стримувати шкідників, лікувати хвороби рослин, але вони поки що не можуть керувати погодою! І це підтвердив 2020 рік. Садоводам природою був кинутий виклик: заморозки під час цвітіння, суха жарка погода, град по зав’язі тощо. Не всім вдалося гідно пройти рік, але всі, хто володів знаннями, можливостями і бажанням, досягли успіху. Один із таких фермерів-садоводів у Київській області, який кожен рік отримує відносно сталий урожай, поділився з нашим експертом своєю історією успіху.

— Застосовую Ізабіон® перед цвітінням усіх садових порід дерев та винограду, особливо це стосується кісточкових, —ділитися секретами власник. — Бо в нашій зоні вже кілька років поспіль під час цвітіння завжди починаються заморозки. Я декілька років проводив досліди по нормах витрати і прийшов до висновку, що найкращі результати були отримані при внесенні Ізабіон® у нормі 2 л/га з додаванням мікроелементів, також у цю суміш додаю Хорус® 0,2 кг/га. Обробляю за 1,5 доби до заморозку. Наступна обробка — відразу після заморозку, в другу обробку фунгіцид не додаю.

Так, фермер дійсно підмітив цікаву властивість препарату, адже Ізабіон® — це висококонцентроване добриво (625 г/л), яке складається з амінокислот і пептидів тваринного походження й швидко проникає в рослину, водночас «транспортуючи» з собою мікроелементи та засоби захисту рослин. Завдяки цій властивості змінюється концентрація клітинного соку і це дає можливість рослині витримувати короткочасне зниження температури до -4–6 ⁰С. Також підвищується ефективність внесених мікродобрив та ЗЗР.

Триразова обробка препаратом Ізабіон → зміна забарвлення

Без обробки
Ізабіон, 2 л/га

— Наступну обробку Ізабіон® здійснюю у фазу початок дозрівання, коли хочу отримати більш яскраві й рівномірні плоди.

Й у цьому фермер теж не помилився, адже садівники з різних куточків України вже давно помітили і дослідним шляхом довели, що Ізабіон® швидше і яскравіше «підфарбовує» плоди, до того ж проявляється більш виражена сортова особливість (наприклад, ребристість, як у Ред Чіф, видовженість клонів Голдена Делішеса тощо).

— А на винограді Ізабіон® пробували? — запитав я.

— А без нього в нас ніяк, — відповів Іван. — Першу обробку проводжу перед цвітінням, це дає винограду змогу краще запилитися. Наступна обробка у фазу «горошина», тоді виноград стає одномірним і вирівняним. Обробку добривом Ізабіон® проводжу й у фазу початок достигання, так виноград раніше набирає притаманний йому колір та цукор, а значить, швидше піде на реалізацію. Норму не змінюю — 2 л/га.

Контроль

Такий самий ефект від Ізабіон® було отримано на промислових ділянках у ДП ДГ ім О. В. Суворова ННЦ «ІВІВ ім. В. Є. Таїрова» в Болградському районі на столовому винограді сорту Одеський сувенір. За використання Ізабіон® у нормі 2 л/га у «фазу початок достигання» столовий виноград на 14 днів раніше достиг!!! До того ж було забезпечено сортові показники по цукру та кольору. Відповідно, господарство на два тижні раніше розпочало реалізацію винограду в курортний період. 

Ізабіон 2 л/га. Внесення у фазу “початок достигання”

Тепер настала наша черга ділитися інформацією про Ізабіон® не тільки з дослідних ділянок компанії «Сингента», а й з різних садівничих господарств. Отже:

1. При використанні Ізабіон® у нормі 2 л/га можна зменшити кількість мікроелементів на 25–50 %. Ефект буде такий самий, як і при повній нормі їх внесення.

2. Ізабіон® не можна використовувати з препаратами, в складі яких є мідь. Обробку мідьвмісними препаратами проводять за 4 дні до внесення Ізабіон® або через 3 дні після внесення.

3. Ізабіон® покращує проникність мікродобрив, особливо кальцію!

4. Ізабіон® — це сильний антистресант! Використання Ізабіон®, 2 л/га зі Світч®, 1 кг/га ефективне для покращення стану врожаю після граду!!! Застосування — до 12 годин після негоди.

Застосування органічного добрива Ізабіон®

КОЛИ ?

Під час критичних періодів

  • Відновлення вегетації та/або пересадки
  • Цвітіння і формування бруньок
  • Фаза зав’язування плодів
  • Ріст плодів, бульб, колосу (зернові)
  • Зміна забарвлення та підвищення цукристості плодів

У стресових умовах (до 48 год. до негоди та відразу після стресових умов/або для подолання стресу)

  • Вплив довкілля (похолодання, спека, посуха, мороз, град)
  • Ґрунт і вода (засолення, дефіцит і надлишок води, стрес при пересадці)
  • Дефіцит поживних елементів
  • Хвороби і фітотоксичність (віруси, нематоди, ЗЗР)

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ