Агромаркет

Як швидко залучити фінансування на посівну по Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%» через чат-бот у Telegram — AgroApp 

Як швидко залучити фінансування на посівну по Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%» через чат-бот у Telegram — AgroApp 

Відповідно до рішення Уряду розширена програма «Доступні кредити «5-7-9%» аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

Вдала посівна кампанія — головна мета галузі в найближчій перспективі. Нові ініціативи держави по страхуванню кредитів, та програма «5-7-9%» направлені на допомогу аграріям з залученням обігових коштів для купівлі необхідних матеріалів. Вартість такого кредиту буде 0%, всі відсотки компенсує держава, для того щоб за ці кошти сільськогосподарські виробники могли купити всі необхідні засоби виробництва та здійснити посівну компанію.

Відділення державних банків Укргазбанк та Ощадбанк продовжують працювати де це можливо  та приймають документи на кредитування. Основний канал сьогодні отримання заявок для них — через діджитал інструменти, за допомогою сервісу AgroApp по стандартній процедурі. Банки отримують заявки через AgroApp і опрацьовують їх в стандартному режимі. В умовах воєнного стану онлайн-платформа Agroapp є  ефективним рішенням для всіх учасників. Простота у використанні, безпечність, надійність та швидкість обробки запитів на базі Agroapp створює нову екосистему взаємодії між учасниками агропромислового ринку України.

Також звертаємо увагу, що причинами для відмови у кредитуванн, крім знаходження земель в зоні бойових дій, можуть бути:

  • Негативна кредитна історія
  • Негативна ділова репутація
  • Наявність кримінальних проваджень
  • Термін функціонування підприємства менше двох років, або відсутність пов’язаних компаній які працюють більше двох років (новостворене підприємство, нема експертизи і нема ніякого партнера, який би працював більше двох років).
  • Якщо була збиткова діяльність два роки поспіль

Але навіть за таких умов банк може піти на індивідуальне відхилення, тому що сьогодні багато клієнтів опинились у важкій ситуації і кожен кейс може бути з пояснювальними причинами. 

Час є і завжди був найбільшою цінністю. У сільському господарстві ця істина справджується щодня, бо від вчасності прийняття рішень залежить успішність бізнесу. У еру цифровах технологій зусилля всіх учасників аграрного ринку спрямовані на максимально ефективному використанні часу і ресурсів. Фермери давно успішно користуються цифровими послугами під час вирощування продукції. Мобільні додатки з агрорішеннями дозволяють економити не лише час, а часто і гроші.

Проте в період дії воєнного стану та гарячий сезон посівної агровиробникам потрібні не просто консультації, а реальна фінансова підтримка, котру найбільше потребуватимуть малі та середні агровиробники.

«На жаль, для українського АПК досі важливим і невирішеним є питання довіри між фермерами та банками. Українські фермери часто розповідають прикрі історії про неможливість отримати фінансування чи складні перемовини з фінансовими установами. Нам вдалося вирішити цю проблему за допомогою коробкового рішення – цифрової платформи AgroApp.  Ми дуже вдячні, що проект підтримала Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.

Фермери сьогодні вже можуть отримати кредит на посівну онлайн у кілька кліків. Щоб отримати позику, треба заповнити кортоку заявку, вказавши код ЄДРПОУ та необхідну суму фінансування. Сервіс АгроАпп самостійно формує Банкам готову кредитну заявку по агровиробникам, беручи дані з відкритих держ.реєстрів. Фермери отримують рішення від банків за лічені години», – коментує засновник стартапу Ярослав Смакота.

Перевагами для аграрія є простота у використанні платформи, безкоштовність, економія часу та надійні партнери. Для отримання рішення по кредиту Фермеру потрібно через сайт https://agroapp.com.ua ,  або ще простіше через чат-бот у Telegram – @agroappbot ввести ЄДРПОУ та потрібну суму кредиту. За годину  він отримає реальні пропозиції від Укргазбанк та Ощадбанк, з яких можна обрати відповідну під потреби.

З 15 березня 2022 року AgroApp вже обробив заявки на фінансування на суму понад 950 млн грн.

Для довідки: стаття стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International. Ця стаття відображає думку її авторів та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США. Докладніше про Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) дивіться на сторінці https://www.facebook.com/usaid.agro/, https://agroapp.com.ua/uk та https://t.me/agroappbot

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ