Агромаркет

Час інвестувати в Україну

Александр Чеснакофф, член правління Креді Агріколь Банк

Ось уже 31 рік Креді Агріколь є надійним партнером для українських клієнтів завдяки підтримці міжнародної групи Credit Agricole (Франція), що входить у першу десятку найбільших банків світу, ефективній командній роботі та виваженому ризик-менеджменту.

Агро — це наше ДНК. Адже історія міжнародної Групи розпочалася 130 років тому саме як банку для фермерів, а в Україні ми вже понад 15 років є стратегічним партнером для агрокомпаній і найкращим банком для агробізнесу за версією ділового журналу «ТОП-100. Рейтинги найбільших» і видання Delo.ua 2024 року.

Під час війни та й нині, в період активних жнив, аграрії натрапляють на багато викликів: вимкнення електроенергії, дефіцит кваліфікованих кадрів й аномальна спека, яка загрожує врожаю. І наша місія — допомогти агробізнесу впоратися з труднощами. З повагою до української землі та давніх традицій землеробства й фермерства ми пропонуємо надійний банкінг, ефективні фінансові рішення та глибоку експертизу нашої команди.

У нас майже 60 партнерських програм для забезпечення повного циклу обслуговування агроклієнтів під ключ, щоб вони могли зосередитися на головному — землі, врожаї та впровадженні інновацій.

Ми фінансуємо купівлю агротехніки й обладнання, поповнення обігового капіталу, а також надаємо послуги лізингу з провідними виробниками та дистриб’юторами: John Deere, Fendt, New Holland, Wielton, MAN та іншими.

Креді Агріколь підтримує агробізнес в Україні: 50% корпоративного кредитного портфеля банку спрямовано саме на фінансування цього напряму. І аграрії відповідають нам взаємністю: приблизно 80% клієнтів є з нами понад 5 років, а майже половина — понад 10 років. Ми вдячні кожному за довіру й обіцяємо виправдовувати її й надалі.

Звісно, ми не припиняємо інвестувати в майбутнє аграрного сектору, зокрема в навчальний проєкт Агрошкола, який банк заснував 2018 року. Теоретичні знання й практичні навички з агробізнесу опанували вже 85 студентів. Цей проєкт допомагає нам краще розуміти потреби клієнтів і пропонувати їм найефективніші рішення.

Важливий напрям нашої роботи — сталий розвиток і просування ESG-принципів корпоративного керування компаній (environmental, social, governance — навколишнє середовище, суспільство, керування). У рамках стратегії сталого розвитку, яку банк запустив цього року, ми хочемо допомогти українським компаніям досягти міжнародних стандартів виробництва завдяки заощадженню енергії, ресурсів і зменшенню викидів вуглецю. У партнерстві з ЄБРР ми пропонуємо нашим клієнтам отримати грант (кешбек) до 20% суми фінансування техніки, яка відповідає таким стандартам. А нещодавно ми уклали угоду з провідним учасником ринку сонячної енергетики Rayton і пропонуємо клієнтам вигідні умови кредитування на будівництво сонячних електростанцій. Цінності сталого розвитку для нас є дуже важливими, тому ми зацікавлені в інвестиціях, що спрямовані на екологічність й енергоефективність.

Ще одна наша місія як великого міжнародного банку — залучення іноземного капіталу в Україну. Банк уклав нові угоди з ЄБРР та МФК на суму 50 млн євро та 40 млн євро відповідно задля підтримки сільського господарства. Насамперед ці кошти будуть спрямовані на відбудову.

Ми й далі стабільно працюємо й демонструємо позитивний фінансовий результат. Віримо в потенціал і силу українського агробізнесу, тому згенерований банком прибуток і надалі вкладатимемо в нашу державу. Окрім того, від початку війни ми спрямували на благодійність і підтримку лікарень і постраждалих майже 150 млн гривень. Адже сьогодні — найкращий час інвестувати в Україну!

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ