Овочі-Ягоди-Сад

Весь спектр хвороб зберігання

БЕЛЛІС® — надійний захист плодів від хвороб для завершення вегетативного сезону  

БЕЛЛІС® — надійний захист плодів від хвороб для завершення вегетативного сезону  

В серпні та в вересні завершується процес достигання в садах і виноградниках плодів яблук, груш, айви, пізніх сортів слив, персиків, технічних та столових сортів винограду. В даний період продовжується пошкодження плодів та винограду основними шкідниками та хворобами. Складність процесу захисту садів полягає в тому, що потрібно надійно захистити плоди препаратом, який би мав ефективний захист в саду, надійно зберігав плоди у сховищі та мав мінімальні залишки діючих речовин. 

Серед основних хвороб, які завдають значної шкоди в кінці сезону є моніліоз яблуні та інших зерняткових і кісточкових культур, різні види гнилей та хвороби плодів під час зберігання у сховищах. 

Для ефективної боротьби з основними хворобами (моніліозом, альтернаріозом, сизою пліснявою, фузаріозною гниллю, сірою гниллю) та захворюваннями плодів під час їх зберігання важливо провести хімічну обробку препаратом Белліс®

 Белліс® — фунгіцид з високою ефективністю в контролі широкого спектру патогенів, що здатні розвиватися в період зберігання (гриби родів Botrytis, Penicillium, Gloeosporium, Neofabrea, Fusicladium), разом з тим тривалим періодом захисту плодів, а найголовніше з безпечним токсикологічним профілем відповідно до вимог органів безпеки, які встановили та постійно оновлюють максимальні залишкові рівні (MRL) для всіх пестицидів в продукції. 

Боскалід:
– системний та трансламінарний перерозподіл в рослині
– інгібує процес дихання в комплексі
– підвищує врожайність та якість

Белліс® швидко поглинається рослиною та не змивається дощем, нефітотоксичний, діє проти зимуючих стадій збудників хвороб. 

Препарат високоефективний у захисті рослин за різного інфекційного навантаження, а також за низьких температур. 

Діючі речовини: Боскалід (252 г/кг) + піраклостробін (128 г/кг) 

Норма витрати : 0,8 кг/га 

F500 (піраклостробін)
– локально-системний та трансламінарний розподіл в рослині
– ефект підвищення стійкості рослини до стресу

Минулого року в передзбиральний період представниками компанії були відібрані зразки яблук з різних областей нашої країни з тих садів, де в передзбиральний період використовувався Белліс® в нормі 0,8 л/га. Всі зразки плодів були надіслані до світової мережевої агролабораторії в одну з європейських країн. Враховуючи те, що до складу фунгіциду входить дві активні речовини, ми контролювали рівень саме боскаліду та піраклостробіну (див.таб.) 

Такі дослідження чи не найкраще демонструють безпечність продукції після застосування препарату Белліс®. 

СТРОКИ ЗАСТОСУВАННЯ 

Обприскування препаратом проводять: у період вегетації та аж до збору врожаю. Препарат має неперевершену лікувальну дію щодо захисту плодів від механічних пошкоджень та граду. 

КІНЕЦЬ ЦВІТІННЯ Проти парші та борошнистої роси. Для кращого контролю та розширення спектру дії рекомендується застосовувати у комбінації із препаратом Малахіт®. 

ГРАДОБІЙ 

Застосування Белліс® після градобою забезпечує локалізацію збудників хвороб та перешкоджає їх розповсюдженню. Белліс® забезпечує швидке затягування ранок, що викликані механічним шляхом. 

ФОРМУВАННЯ ТА ДОЗРІВАННЯ ПЛОДІВ 

Весь спектр хвороб зберігання. Застосування Белліс® для обробки плодів на зберігання сприяє забезпеченню контролю над «амбарною паршею».  

ГОЛОВНІ ПЕРЕВАГИ ПРЕПАРАТУ 

• Комбінація двох діючих речовин із різним механізмом дії 

• Контролює головних збудників хвороб, які спричиняють гниття плодів і ягід при зберіганні (плодова гниль, сіра гниль, інші хвороби) 

• Висока біологічна активність у боротьбі з основними хворобами яблуні: паршею та борошнистою росою 

• Позитивний вплив на лежкість урожаю під час зберігання  

Воєводін В. В., експерт компанії БАСФ, кандидат с.-г. наук 

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ