Техніка

AMAZONE продовжує курс на розвиток інтелектуального вирощування в усьому світі

Минулого тижня компанія AMAZONE провела глобальну цифрову пресконференцію, під час якої представила інноваційні розробки та новинки техніки.

 Голови правління та співвласники компанії AMAZONE Крістіан Драйер і доктор Юстус Драйер презентували учасникам конференції короткий звіт про діяльність компанії.

Минулий рік, попри усі глобальні виклики, був успішним для компанії AMAZONE, яка завершила його з рекордним оборотом в розмірі 537 млн євро та приростом в 15%. Ця ж успішна тенденція триває і в цьому році. Зокрема, співвласники компанії відзначили, що у 2021 році відбулось значне зростання продажів на двох ринках: в Північній Америці та в Україні.
«Компанія AMAZONE в першій половині 2021 року успішно спрацювала по всіх напрямках, що дозволяє нам очікувати високий приріст прибутку за підсумками року. Уже зараз гарантований оборот поточного року значно перевищує торішній показник, – розповів Крістіан Драйер. – Крім того, цього року ми прийняли низку стратегічно важливих рішень щодо інвестицій в розвиток бізнесу. Одним з них є розширення виробничого майданчика у м. Брамш (Німеччина), де добудовуємо 8000 м кв. виробничих площ. Саме тут буде основне виробництво усіх машин для захисту рослин».

Загалом, зі слів Крістіана Драйера, загальні інвестиції в розширення виробничих майданчиків та представництв в цьому році становитимуть близько 30 млн €.

Інвестиційні проєкти та розробки AMAZONE

• Розширення виробництва на заводі в Брамше з площею

виробничих павільйонів 8.000 м² і зовнішньою площею 33.000 м²;

• Безліч інвестиційних проєктів в галузі виробництва, IT-технологій, логістики й т.д.

«Ми чітко переконані в тому, що вибрали правильний курс для сталого розвитку AMAZONE в усьому світі», – наголосив Крістіан Драйер.

Доктор Юстус Драйер поділився прогнозом наступного періоду розвитку компанії. Так, з його слів, на сьогодні виробничі потужності AMAZONE завантажені повністю, великий обсяг продажів і гідний портфель замовлень AMAZONE має по всіх напрямках: грунтообробіток, посів, внесення добрив, захист рослин та інші.

«Ми спеціалісти в інтелектуальному вирощуванні, і наша мета – надавати фермерам інноваційну техніку. Наші зусилля спрямовані на довговічність техніки, довготривала робота якої дозволить нам зменшити також навантаження на навколишнє середовище», – зазначив Доктор Юстус Драйер.

Під час пресконференції було презентовано низку новинок техніки та рішень по кожному напрямку AMAZONE.


Обробіток ґрунту

Так, новий напівоборотний плуг Tyrok 400 став не єдиною новинкою в цьому сегменті техніки. Адже AMAZONE виводить на ринок ще один новий навісний повнооборотний плуг Teres 300 з 4, 5 або 6 корпусами для тракторів потужністю до 300 к.с.

Плуги Teres 300 V та Teres 300 VS оснащені гідравлічним регулюванням ширини захвату та гідравлічним запобіжним механізмом, також серійно оснащені функцією варіабельного регулювання ширини зрізу. Плуг відрізняється простими налаштуваннями, низькою тяговою потребою та ідеальною якістю роботи. Крім того, нові корпуси плуга SpeedBlade забезпечують низькі витрати на знос навіть при високій швидкості.

Новий 6-рядний культиватор Cobra від AMAZONE відрізняється універсальним спектром застосування і пропонується з шириною захвату 6 м і 7 м. З виведенням на ринок причіпних моделей Cobra 6000-2TX до літа 2022 і 7000-2TX до весни 2023 року AMAZONE пропонує нову технологію як для поверхневого обробітку стерні, так і для переорювання проміжних культур або навіть для передпосівної підготовки.

AMAZONE пропонує дві нові моделі причіпних комбінованих агрегатів Ceus з жорсткою конструкцією рами з шириною захвату 3 м і 4 м. Ці агрегати можуть застосовуватися в невеликих господарствах і з тракторами потужністю від 150 к.с. Нові моделі Ceus 3000-TX і Ceus 4000-TX оснащені центральним шасі, що дає можливість застосування їх як для обробки стерні та основного обробітку ґрунту, так і для глибокого розпушування та передпосівної підготовки.

Крім того, відтепер завдяки введенню нової системи стійок C-Mix-Ultra для причіпних культиваторів Cenius-2TX з шириною захвату від 4 до 8 м і комбінованого агрегату Ceus-2TX, який пропонується з шириною захвату від 4 до 7 м, AMAZONE розширює можливості вибору. Нова система стійок оснащена автоматичним запобіжним механізмом у вигляді гідроциліндрів, що створює спеціально для інтенсивних умов експлуатації високу надійність і довговічність.

Поверхневий обробіток ґрунту набуває все більшого значення, зокрема зважаючи на тенденції дбайливого використання ґрунтової вологи та забезпечення чистоти поля. Тому для виконання цих вимог AMAZONE розробляє все нові інструменти для обробітку ґрунту. Для культиваторів придатним інструментом для поверхневого і суцільного обробітку ґрунту є стрільчаста лапа. Для культиваторів модельного ряду Cenio і Cenius AMAZONE пропонує стрілчасту лапу C-Mix з шириною 320 мм, яка за будь-яких умов забезпечує рівномірний, суцільний зріз.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ