Агрономія

16 років захисту

16 років захисту

Уже понад 16 років компанія «Август-Україна» пропонує своїм партнерам препарати для комплексного захисту польових культур. Фахівці компанії поєднують у своїх продуктах найбільш ефективні й економічно обґрунтовані діючі речовини різних компаній-оригінаторів, створюючи унікальні комбінації, які рок за роком доводять свою ефективність на ланах вітчизняних агровиробників.

Як правило, препарати складаються з 2–3 діючих речовин з різних хімічних класів із різними механізмами або показниками дії на шкідливий організм, що дозволяє повною мірою вирішити питання контролю, а також уникнути формування популяцій, стійких до певного класу діючих речовин.

Препарати компанії контролюють широкий спектр шкідливих організмів, не збільшуючи витратну частину, що вигідно відрізняє продукти «Августа» від конкурентів.

На прикладі технології захисту зернових колосових культур у весняний період ми розглянемо ключові інструменти, які пропонує компанія «Август-Україна»:

Перший крок зі збереження майбутнього врожаю — це контроль бур’янів, для чого фахівці компанії пропонують застосовувати гербіцид Капуеро, ВГ (трибенурон-метил, 563 г/кг + флорасулам, 187 г/кг), фази внесення для озимої пшениці ВВСН 12-37 та ВВСН 12-32 для ячменю ярого й озимого.

Діючі речовини цього продукту належать до різних класів (перша — до інгібіторів ALS, друга — до тріазолопірімінів), що доповнюють одна одну й розширюють спектр контрольованих бур’янів.

Капуеро, ВГ контролює понад 100 видів бур’янів, серед яких однорічні дводольні, наприклад, амброзія полинолиста, волошка синя, щириця закинута, лобода біла, підмаренник чіпкий, фіалка польова, ромашка непахуча, а також багаторічні дводольні — види осотів, гірчаків, берізки польової, хвоща польового й багато інших. Важливим є контроль падалиці соняшнику й ріпаку різної селекції, зокрема й стійких форм, в останні роки площі під цими культурами постійно збільшуються в сівозмінах наших аграріїв. Капуеро, ВГ дозволяє добитися цього за рахунок флорасуламу й максимальних норм застосування препарату: 25–30 г/га, з обов’язковим додаванням до суміші ПАР Ад’ю. Вигідно відрізняється Капуеро, ВГ серед конкурентів і повною безпекою в сівозміні, тобто відсутності післядії на наступні культури.

Щодо листкових фунгіцидіву захисті зернових культур, так «Август-Україна» пропонує своїм партнерам широкий спектр препаратів для різних типів підприємств. Серед таких продуктів бюджетний варіант — Колосаль Про, МЕ (пропіконазол, 300 г/л + тебуконазол, 200 г/л), що контролює основні хвороби зернових у період вегетації — септоріоз, види іржі, плямистостей, церкоспорельозу.

Препарат має якісну перевагу завдяки своїй формуляції — мікроемульсії. Спеціально підібрана для цієї препаративної форми система додаткових речовин (сурфактантів й ад’ювантів) забезпечує отримання частинок менших за 200 нанометрів, що на три порядки менше від частинок концентратів емульсії. Внаслідок цього діючи речовини краще проникають в рослини і, як наслідок — краща фунгіцидна активність Колосаль Про, МЕ.

Наступний приклад — новий системний фунгіцид Іріда, МЕ (тебуконазол, 200 г/л + метконазол, 50 г/л) — вдале рішення для захисту зернових від комплексу найшкодочинніших хвороб листка: іржі, піренофорозу, септоріозу, видів плямистостей і хвороб колоса: септоріозу, альтернаріозу та фузаріозу. На ріпаку застосовують для профілактики й лікування від альтернаріозу, фомозу, склеротініозу, кореневих гнилей і як потужний регулятор росту.

Фунгіцид Іріда — це новинка в портфоліо «Август Україна», яка виводить на новий рівень захист пшениці від хвороб колоса.

Поєднання тебуконазолу й метконазолу — двох найефективніших діючих речовин із класу тріазолів проти хвороб дає змогу бути впевненим у захисті рослин після обробки до чотирьох тижнів. Ретардантні властивості відрізняють надзвичайною ефективністю в рістрегуляції ріпаку без застосування діючої речовини гормонального типу.

Цінова політика препарату забезпечує високу конкуренцію з двокомпонентними фунгіцидами — регуляторами росту за застосування на озимому ріпаку.

Третім напрямом захисту рослин є контроль популяцій шкідників. Вони відрізняються за строками заселення посівів, біологією розвитку, типом ротового апарату та багато іншими чинниками, що треба враховувати, вибудовуючи систему захисту.

Для повного контролю шкідників на посівах багатьох сільськогосподарських культур компанія «Август-Україна» пропонує унікальний трикомпонентний інсектицид Борей Нео, КС (альфа-циперметрин, 125 г/л + імідаклоприд, 100 г/л + клотіанідин, 50 г/л).

Борей Нео, КС — це універсальний у застосуванні, має три ступені захисту рослини від шкідників завдяки активним діючим речовинам, що потрапляють на поле з багатим запасом активності. Перша діюча речовина — альфа-циперментрин, клас синтетичних піретроїдів, із контакно-кішковою дією, проявляє «нокдаун-ефект» на весь спектр шкідників на полі, які обробили. Імідаклоприд і клотіанідін, клас неонікотиноїдів — обидві мають системну дію в рослині, але відрізняються розчинністю і рухливістю в клітковому соці та міжклітинникам. Імідаклоприд активно рухається по рослині, проникає в нові органи й захищає їх, а клотіанідин менш рухомий, підтримує токсичну для комах концентрацію в клітковому соці рослин триваліший час.

Завдяки синергізму трьох діючих речовин Борей Нео працює контактно, кишково та системно, захищаючи рослини в полі до 25 діб.

І на закінчення: довершена якість й унікальні комбінації діючих речовин в інших препаратах компанії «Август-Україна» стали запорукою високих врожаїв у вирощуванні кукурудзи, соняшнику, цукрових буряків, сої, ріпаку й інших культур на полях наших партнерів.

З нами рости легше!

журнал “The Ukrainian Farmer”, березень 2019 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ