Овочі-Ягоди-Сад

Як компанія «ВОДОВІД» допомагає вітчизняним фермерам одержати фінансову підтримку

100% гарантії врожаю!

100% гарантії врожаю!

Як компанія «ВОДОВІД» допомагає вітчизняним фермерам одержати фінансову підтримку на зрошення, створити грамотний проєкт і реалізувати його.

Зважаючи на стрімку зміну кліматичних умов в Україні, штучне зрошення давно вже перетворилося на обов’язкову умову успішного вирощування овочів, ягід, посівного матеріалу і не тільки. Завдяки зрошенню фермер має змогу практично удвічі підвищити рентабельність своєї роботи на полі.

— Саме так, сьогодні значна частка українських аграріїв втрачають кошти через брак вологи. Водночас у багатьох регіонах України існує реальна можливість забезпечення штучного зрошення та наявні меліоративні системи, що потребують відновлення. Завдяки їх ремонту та модернізації можна не просто налагодити ефективний полив посівів, але й оптимізувати витрати на обслуговування, знизивши норми витрати і води, і електроенергії, — зазначає головний інженер ТОВ «ВОДОВІД» Сергій Рябков.

Але водночас на заваді втіленню таких корисних для аграріїв проєктів є банальний дефіцит коштів. Відновлення меліоративних систем у регіоні, створення проєктів та оснащення господарств необхідним сучасним обладнанням коштує чималих грошей, які є далеко не у всіх.

— Цю проблему цілком реально подолати, скориставшись підтримкою міжнародних організацій, а також української держави. Зокрема, це можна здійснити в рамках програм та проєктів з відновлення та модернізації об’єктів зрошувальних та осушувальних мереж, які підтримує організація USAID. З цією метою українські фермери об’єднуються в організації водокористувачів (ОВК), що в майбутньому дає їм змогу придбати сучасне обладнання, – пояснює Сергій Рябков.

Що потрібно для цього зробити?

— Перш за все – грамотно скласти заявку на отримання фінансової компенсації для відновлення меліоративних систем та налагодження сучасної технології зрошення у господарстві. Це має бути бездоганний із усіх точок зору проєкт, розрахований на максимально ощадливе використання води та енергоресурсів, а також бути максимально безпечним для навколишнього середовища, – розповідає головний інженер ТОВ «ВОДОВІД».

Компанія «ВОДОВІД» займається повноцінною комплексною підтримкою українських аграріїв, які прагнуть запровадити у себе зрошення, вже впродовж понад 12 років. — От якраз ми починаємо із того, що допомагаємо нашим клієнтам грамотно скласти заявку на отримання фінансування від USAID, щоб забезпечити чітку відповідність усім суворим вимогам організації. Далі ми створюємо якісний технічний проєкт, зорієнтований на конкретні умови, та забезпечуємо повний цикл його реалізації у разі потреби. Паралельно замовник може подати ще й заявку на компенсацію вартості зрошення до Міністерства аграрної політики та продовольства України згідно із недавньої Постановою №628 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів», – пояснює Сергій Рябков.

Зазначимо, що компанія «ВОДОВІД» успішно співпрацює із організаціями водокористувачів (субгрантерами USAID АГРО) та надає комплексні послуги з впровадження сучасних технологій зрошення, закупівлі та встановлення енерго- та водозберігаючого обладнання та автоматизації зрошення. Тобто, виконує увесь необхідний цикл робіт.

— На сьогоднішній день нашими замовниками є ОВК майже із усіх регіонів України. Окрім найпівденніших Херсонщини, Миколаївщини та Одещини, це також Харківщина, Черкащина, Вінниччина, Житомирщина тощо. Ми незмінно успішно реалізували проєкти для таких відомих ОВК як «Вода Життя», «Аква Лайф», «Інгулецька», «Щедра земля», «Довгалівська», «Лиманецька» та інші. Причому співпраця із нами дає змогу аграріям не просто налагодити ефективне дощування чи краплинне зрошення, але й заощадити витрату води та електроенергії до 20%. А це безпосередньо впливає на рентабельність роботи фермерів, – наголошує Сергій Рябков.

І головне — це об’єктивно дуже зручно та вигідно із усіх сторін. Адже поклавшись на компанію професіоналів, у якій працює понад 20 кваліфікованих інженерів, проєктантів та інших фахівців, клієнт отримує повний пакет послуг, що дає змогу швидко і якісно налагодити зрошення, ще й отримати компенсацію. Не потрібно нічого вигадувати та оббивати пороги різноманітних інстанцій – існує чітка, прозора і законна процедура підтримки агровиробників із боку USAID, виконавши вимоги якої український агровиробник може істотно вдосконалити власну технологію роботи.

Довідка

В рамках грантового співробітництва компанія «ВОДОВІД» надає наступні послуги:

• підготовка заявок на передпроєктні вишукування для ОВК (визначення кошторисної вартості, складання специфікації та дефектних актів на реконструкцію зрошувальної системи) та виконання проєктних робіт;

• модернізація насосних станцій, які будуть передані у власність організації водокористувачів з державної або комунальної власності (окрім насосних станцій комплексного призначення);

• облаштування інфраструктури систем дощування та краплинного зрошення;

• заміна зрошувальних трубопроводів;

• придбання обладнання для меліоративної мережі (насоси, мотопомпи, ріверскріни, генератори, засувки, труби та ін.).

vodovid.com.ua

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ