Агрономія
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Агрономія

За достатньої вологості на сої розвиватимуться вірусні хвороби

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Цього року за умов помірно-теплої з достатньою вологістю погоди очікується зараження посівів сої вірусними і мікоплазмовими хворобами, зокрема жовтою і зморшкуватою мозаїкою. Розповсюдженню вірусних хвороб сприятиме також висока активність сисних комах-переносників інфекції і забур’яненість посівів сої.

Про це AgroTimes розповіла кандидат сільськогосподарських наук Ірина Мирна.

«Вірусні хвороби, зокрема жовту і зморшкувату мозаїки, минулого року було відмічено осередково на заселених сисними шкідниками площах. Зморшкувата мозаїка сої зберігається у насінні, основним місцем резервації є бобові трави. Вірус жовтої мозаїки з насінням не передається», – наголосила спеціаліст. Як зазначила Ірина Мирна, зморшкувата мозаїка проявляється на початкових етапах росту у вигляді загального пригнічення, сильного здуття листкових пластинок між жилками і скручування трійчастих листків. Оптимальним для розвитку хвороби є температури 20-250, за температури вищої за 300 – латентний стан.

Читайте також: Основним заходом захисту від білої гнилі сої є сівозміна

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!