Які сільгоспкультури можна вирощувати на кислих ґрунтах

Показники pH ґрунту впливають на доступність поживних речовин, особливо фосфору, мікроелементів і біологічну активність ґрунту.
Найпоширенішими культурами для вирощування на кислих ґрунтах (з низьким рівнем pH) є пшениця, жито, соняшник, нут, сочевиця, за деякими даними – білий люпин і боби.
Також часто вирощують картоплю, льон і в деяких випадках – ріпак, рижій і сою. З кормових трав – люцерну. За проведення вапнування можна вирощувати й кукурудзу.
Багато енергетичних культур добре витримують кислі ґрунти (вільха, верба, трави).
Також позитивними чинниками на кислих ґрунтах є внесення органічних добрив і використання технологій ноу-тілл та її різновидів, а також організація дренажу та крапельного зрошення.
Додати коментар