Агрономія

Які особливості роботи з пожнивними рештками сої

Які особливості роботи з пожнивними рештками сої

Пожнивні рештки сої містять азотфіксуючі бактерії. Відтак, рекомендується зберігати рештки сої на полі, щоб зберегти цей азот у ґрунті для наступної культури в сівозміні.

Про це пише Андрій Вдовиченко, кандидат сільськогосподарських наук, директор з виробництва продукції органічного рослинництва ПСП ім.Т.Г.Шевченка («Аснова Холдінг»), у своїй колонці на AgroTimes.

Разом з тим, за його словами, рештки сої можуть мати менший вміст азоту, ніж, наприклад, рештки кукурудзи чи пшениці. Зазвичай це близько 1% або й менше. Тобто, на 1 тону решток сої припадає менше 10 кг азоту.

Раніше повідомлялося, які особливості роботи з пожнивними рештками пшениці та як правильно працювати з пожнивними рештками кукурудзи, а також як максимально ефективно застосовувати деструктори стерні.