Агрономія

Як вибрати культуру для сидерації

Як вибрати культуру для сидерації

За сучасної структури посівних площ переважної більшості регіонів України культури на зелене добриво мають позиціонуватися тільки в проміжних посівах.

Наприклад, озимими проміжними культурами є озима суріпиця, ріпак, перко, озима вика, жито та їхні сумішки.

До післяукісних культур належить люпин, райграс, конюшина, фацелія, буркун, до підсівних і післяжнивних – гірчиця біла, редька олійна, ріпак, перко, вико-овес, пелюшка і т. д.).

Основними критеріями у виборі культур для сидерації в сівозміні мають бути такі:

– короткий вегетаційний період;

– високий коефіцієнт розмноження та незначні норми висіву;

– мала вимогливість до умов агротехніки та забезпечення ресурсно-технологічних витрат, інтенсивність нарощування біомаси шляхом використання біоенергетичного потенціалу.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!