Як у ГК «Формула смаку» отримують пшеницю 1-2 класу
У групі компаній «Формула смаку» для підвищення якості зерна озимої пшениці вносять азотні добрива перед колосінням. У результаті отримують пшеницю першого-другого класу.
Про це розповів головний агроном ГК «Формула саку» В’ячеслав Рибальченко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.
Він також зазначив, що пшениці з осені дають азот і фосфор, щоб рослини могли сформувати кореневу систему й нагромадити достатню кількість цукрів. Так пшениця в доброму стані входить у зиму.
В агрохолдингу для вивчення дії тих чи інших добрив закладають дослідні ділянки.
«По мікроелементах, азотних, складних добривах працюємо тільки безпосередньо з виробниками. З дилерами не працюємо. Виробники добрив разом із нами закладають досліди, ми перевіряємо їхню дію, якщо бачимо прибавку врожайності, закладаємо на більшій площі, у виробничих посівах, а якщо й там результат нас влаштовує, вводимо в технологію по всьому холдингу», – розповів В’ячеслав Рибальченко.
Нагадаємо, гербіциди в ГК «Формула смаку» вносять восени для зменшення стресу рослин.