Як у ФГ «Україна» почали застосовувати технологію no-till
 
										Фермерське господарство «Україна», що працює на Вінниччині, засновано 1993 року, а no-till почали впроваджувати 2008-го, і тепер працюють за цією технологією. До цього спонукала її економічна привабливість, адже вона передбачає мінімальні витрати і матеріальних, і технічних, і людських ресурсів, що на поточний воєнний час особливо актуально.
Про це в інтерв’ю для журналу The Ukrainian Farmer розповів заступник голови й водночас головний агроном ФГ «Україна» Юрій Паламарчук.
«Тобто ми скорочуємо витрати, і хоча врожайність культур теж дещо нижча, адже вносимо менше добрив, але в кінцевому підсумку економіка все одно значно краща. Не останнім аргументом було і саме зменшення використання агрохімії, зокрема пестицидів. Таким чином, ми зменшуємо негативний вплив на природу, робимо довкілля чистішим. А враховуючи, що ми переробляємо вирощені культури, це дозволяє нам пропонувати й більш екологічні готові продукти»,
– зазначає Юрій Паламарчук.
Стартував no-till у господарстві з кукурудзи. Вона була першою, на якій випробували цю технологію, тож накопичили найбільший досвід, і він дозволяє почуватися у її вирощуванні найбільш упевнено.
Нагадаємо, за словами агронома, найбільше для вирощування за технологією no-till підходять соняшник і ріпак.
 
										 
										 
										