Агрономія

Як контрлювати вміст жиру в зерні кукурудзи, – дослідження

Як контрлювати вміст жиру в зерні кукурудзи, – дослідження

Залежно від біологічних особливостей гібридів кукурудзи змінюється вміст жиру в їх зерні. Як показали дослідження, найбільшим цей показник виявився в зерні гібридів, що вирощували без добрив і зрошення, пише журнал The Ukrainian Farmer.   

За здійснення поливів також без мінеральних добрив уміст жиру в зерні в середньому по всіх гібридах зменшився до 3,92%.

З покращенням фону мінерального живлення за внесення мінеральних добрив, особливо азотних, кількість жиру в зерні зменшувалася.

У середньому по всіх гібридах за вирощування кукурудзи по фону внесення рекомендованої дози мінерального добрива (N150P90) уміст жиру в зерні становив 3,75%, а розрахункової дози (N240P0 K0) – 3,66%.

Нагадаємо, якість зерна кукурудзи цього року істотно поступається минулорічній. Раніше повідомлялося, як різні погодні умови впливають на хімічний склад зерна кукурудзи.