Агрономія

В «Астарті» готуються провести посівну в максимально стислі строки через імовірно коротку весну

В «Астарті» стартували польові роботи: наразі проводиться підживлення озимої пшениці добривами КАС. Крім того, наприкінці лютого розпочинається закриття вологи та підготовка ґрунту під посів ярих культур.

Про це повідомляють в компанії.

Оскільки, за метеорологічними прогнозами, весна може бути короткою, в компанії готуються провести посівну в максимально стислі строки. 
Як зазначається, нетипові для зими цьогорічні погодні умови без снігу і морозів в компанії не позначилися на посівах. Озимі культури перебувають у гарному стані, а ризики їх вимерзання на сьогодні вже відсутні. 

Загалом озимими культурами під урожай 2020 року в «Астарті» було засіяно понад 50 тис. га. Традиційно в сівозміні озимих основною культурою залишається пшениця на площі понад 48,5 тис. га. Вперше в 2019 році в сівозміну компанії було введено озимий ріпак на площі  понад 1,5 тис. га.  

Рішення про введення в сівозміну ріпаку було прийнято, зважаючи на низку переваг цієї культури: ріпак є цінним попередником, рано достигає (що дозволить звільнені площі готувати під висів озимої пшениці або інших культур в тому ж році), виступає у якості біофуміганта (сприяє зменшенню забур’яненості полів), а також є високомаржинальною культурою. 

За словами директора департаменту сільськогосподарського виробництва «Астарти» Вадима Скрипника, значно посилює виробничу ефективність компанії під час посівної використання у роботі програми AgriChain Farm, у якій консолідовано усі виробничі та бізнес-процеси. Програма дає змогу планувати, вести облік та аналізувати головні виробничі операції в онлайн-режимі.

«Ми робимо ставку на наших людей, яким, я переконаний, під силу всі ризики, пов’язані з погодними умовами, перетворити у переваги. Під час міжсезоння багато часу приділяємо навчанню, підвищенню кваліфікації, адже прагнемо, щоб наші агрономи були не лише фахівцями своєї справи, але й розвивали менеджерські знання та навички», – зазначив Вадим Скрипник.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!