В «Агроекології» розповіли, як стримують поширення хвороб і шкідників
Для того, щоб не допустити поширення хвороб і шкідників у посівах культур, підприємство «Агроекологія» дотримується сівозміни.
Про це розповів головний агроном господарства Сергій Козін, пише журнал The Ukrainian Farmer.
«Навіть у тих господарствах, де традиційно вирощують лише кілька основних культур і не збираються набагато збільшувати їх кількість, можна додати одну–дві культури, які дозволять поліпшити фітосанітарний стан і дадуть додатковий економічний зиск», — підкресли фахівець.
Щодо посівів озими культур, то на озимій пшениці й озимому ріпаку господарство проводить весняне боронування, яке вирішує одразу кілька завдань: знищує бур’яни, «вичісує» пошкоджені за зиму листочки, запобігаючи розвитку на них захворювань і розпушує ґрунт. Цю операцію проводять, як тільки достигне земля.
Агрегати налаштовують так, щоб не пригортати землею листя рослин. Якщо є потреба, таке боронування можна повторити, але тільки до моменту виходу рослин в трубку.
Додати коментар