Тверда пшениця менше пошкоджується хворобами і шкідниками
Тверда пшениця є культурою степової зони з континентальним кліматом, малою кількістю атмосферних опадів і досить високою відносною вологістю повітря.
Однією з причин, що визначають північний кордон поширення твердої пшениці, є довжина її вегетаційного періоду та підвищені вимоги до сонячної інсоляції.
Головні площі факультативних і озимих сортів твердої пшениці сконцентровано навколо Середземного, Чорного та Каспійського морів.
Тверда пшениця порівняно з м’якою майже не осипається, менше уражується хворобами та шкідниками, стійкіша до вилягання.
На родючих ґрунтах із дотриманням агротехнології дає високі й стабільні врожаї на рівні кращих сортів пшениці м’якої озимої.
Додати коментар