Агрономія

Тверда пшениця менше пошкоджується хворобами і шкідниками

Тверда пшениця менше пошкоджується хворобами і шкідниками

Тверда пшениця є культурою степової зони з континентальним кліматом, малою кількістю атмосферних опадів і досить високою відносною вологістю повітря.

Однією з причин, що визначають північний кордон поширення твердої пшениці, є довжина її вегетаційного періоду та підвищені вимоги до сонячної інсоляції.

Головні площі факультативних і озимих сортів твердої пшениці сконцентровано навколо Середземного, Чорного та Каспійського морів.

Тверда пшениця порівняно з м’якою майже не осипається, менше уражується хворобами та шкідниками, стійкіша до вилягання.

На родючих ґрунтах із дотриманням агротехнології дає високі й стабільні врожаї на рівні кращих сортів пшениці м’якої озимої.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!