Агрономія
Головне:
Агрономія

Три чинники покращення якості ґрунту, – досвід ПСП ім. Т. Г. Шевченка

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

У підприємстві ПСП ім. Т. Г. Шевченка застосовують три основні чинники, що покращують якість ґрунтів: система компостування, сівба бобових і сидеральних культур.

Про це зазначив керівник ПСП ім. Т. Г. Шевченка Андрій Вдовиченко.

«Наше підприємство – комплексне, наразі воно має як інтенсивне, так і сучасне виробництво з використанням ІТ-технологій. Майже половина угідь – це органіка. У нас створена система компостування і вермикомпостування. Маємо також розроблену технологію живлення по листкам. Щодо культур, то велику площу в нас займають бобові», – зазначає керівник підприємства.

Проте, відзначають, що сьогодні економіка не дозволяє повноцінно вводити бобові в сівозміну. Однак, у підприємстві стараються сіяти бобові у співвідношення зі звичайними культурами 50:50 і хоча б через рік повертати їх на місце. Наступним важливим компонентом на підприємстві є використання сидеральних культур.

«Обов’язково висіваємо сидерати після ранніх зернових, зокрема, гірчицю. У нас це один із основних технологічних прийомів після ранніх зернових культур. Також гірчиця є найбільш оптимальним сидератом за ціною. І потім під час цвітіння сидератів ми їх заорюємо», – додає Андрій Вдовиченко.

Нагадаємо, норма внесення вермикомпосту приблизно втричі менша за звичайний компост. Як повідомлялося, МХП вдосконалює процес компостування.

Джерело:
AgroTimes

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ