Агрономія

Тритикале має низку переваг у застосуванні в кормовиробництві

Тритикале має низку переваг у застосуванні в кормовиробництві

Тритикале сьогодні є відносно новою й привабливою для виробництва зерновою культурою.

Перші рослини тритикале були отримані селекціонерами наприкінці позаминулого століття в результаті схрещування пшениці та жита.

Завдяки комплексу фізико-біологічних і хіміко-технологічних властивостей, що характеризують якість зерна та зеленої маси, тритикале застосовують у хлібопекарській, кондитерській, спиртовій, пивоварній промисловості та у виготовленні кормів для тваринництва.

Зерно тритикале має найвищу серед зернових поживну цінність за порівняно низької собівартості. За загальним умістом білка (у середньому 14-16%) і вмістом незамінної амінокислоти лізину (3,5-3,8%) воно переважає зерно батьківських форм.

Застосування цієї культури в кормовиробництві зумовлено високим урожаєм зеленої маси, що має значні переваги над житом і пшеницею за вмістом протеїну, цукрів і каротиноїдів.

Крім цього, зерно тритикале містить удвічі менше, ніж жито, антипоживних речовин – алкілрезорцинолів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!