Агрономія

Рослини адаптували до солоного ґрунту за допомогою бактерій

Дослідники з американського університету Бригама Янга адаптували сільськогосподарські рослини до ґрунтів із високою засоленістю за допомогою бактерій, що живуть у мікоризі солестійких рослин. 

Про це повідомляє Frontiers in Microbiology.

Вчені взяли коріння трьох солестійких рослин-галофітів, що ростуть у штаті Юта: Salicornia rubra, Sarcocornia utahensis та Allenrolfea occidentalis. Подрібнили їх і виростили бактерії в чашці Петрі в лабораторії.

Потім мікробів помістили у водний розчин та нанесли на насіння люцерни. Затим люцерну пророщували у 1% розчині NaCl, що зазвичай припиняє ріст рослин.

Оброблене бактеріями з рослин-галофітів насіння люцерни проросло і викинуло листя.

Дослідницька група почала проводити дослідження на рисі. Наступними рослинами, з якими планують провести експеримент – зелена квасоля і салат.

Можливість вирощування культурних рослин в умовах високого засолення ґрунту може змінити сільське господарство. Особливо це стосується сільськогосподарських угідь у Китаї, Австралії, на Близькому Сході та південному заході США.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!