Агрономія

Різниці у врожайності високоолеїнових і класичних гібридів соняшнику немає, – досвід

У фермерському господарстві «Стелла-Макс» (Миколаївська обл.) щороку під соняшник відводять 18-20% посівних площ і вирощують тільки високоолеїновий соняшник.

Про це AgroTimes розповів Максим Максименко, керівник ФГ «Стелла-Макс».

У господарстві помітили, що різниці в урожайності між високоолеїновими та класичними гібридами немає.

«Вирощування високоолеїнового соняшнику – принципове питання і справа навіть не в тому, що за нього можна отримати премію, хоча можна й не отримати, – зауважив фермер. – Я вважаю, що сама сутність високоолеїнового соняшнику правильна, адже він є частиною здорового харчування, формування нової філософії споживання продукції. І ми можемо до цього долучитися».

Нагадаємо, за високих температур вміст олії в насінні соняшнику зменшується на 3-6%.