«Радехівський цукор» планує збільшити тривалість зберігання цукрових буряків до семи місяців
Компанія «Радехівський цукор» розпочала проект з довготривалого зберігання цукрових буряків.
Досвід перейняли у американських цукроварів, яким вдалося продовжити сезон перероблення буряків до 10 місяців, повідомили в компанії.
Для порівняння, в Україні середня тривалість сезону – чотири місяці. Тривалість зберігання буряка поділяється на короткострокове, середньострокове та довгострокове.
Короткострокове – це зберігання у кагатах без активного вентилювання. Середньострокове – зберігання сировини шляхом її охолодження за допомогою активного вентилюванн. Довгострокове зберігання здійснюється в закритих приміщеннях типу ангару шляхом замороження буряка за допомогою холодильних установок.
Чортківський підрозділ «Радехівського цукру» цього року проводить експеримент із середньострокового зберігання сировини. Для порівняння буряк було закладено в два кагати. Перший – із активним вентилюванням, другий – без нього.
Кагат без вентилювання після восьми днів почав самозігріватися та втрачати кондицію. Натомість сировина в кагаті з вентиляцією зберігається впродовж півтора місяця без ознак самозігрівання та руйнування.
На даному етапі експеримент проходить вдало, тому підприємство буде й надалі продовжувати роботу над проектом.
За декілька років планується продовжити сезон переробки цукрових буряків з чотирьох до семи місяців, зауважили в компанії.
Додати коментар