Агрономія

«Радехівський цукор» планує збільшити тривалість зберігання цукрових буряків до семи місяців

«Радехівський цукор» планує збільшити тривалість зберігання цукрових буряків до семи місяців

Компанія «Радехівський цукор» розпочала проект з довготривалого зберігання цукрових буряків.

Досвід перейняли у американських цукроварів, яким вдалося продовжити сезон перероблення буряків до 10 місяців, повідомили в компанії.

Для порівняння, в Україні середня тривалість сезону – чотири місяці. Тривалість зберігання буряка поділяється на короткострокове, середньострокове та довгострокове.

Короткострокове – це зберігання у кагатах без активного вентилювання. Середньострокове – зберігання сировини шляхом її охолодження за допомогою активного вентилюванн. Довгострокове зберігання здійснюється в закритих приміщеннях типу ангару шляхом замороження буряка за допомогою  холодильних установок.

Чортківський підрозділ «Радехівського цукру» цього року проводить експеримент із середньострокового зберігання сировини.  Для порівняння буряк було закладено в два кагати. Перший – із активним вентилюванням, другий – без нього.

Кагат без вентилювання після восьми днів почав самозігріватися та  втрачати кондицію. Натомість сировина в кагаті з вентиляцією зберігається впродовж півтора місяця  без ознак самозігрівання та руйнування.

На даному етапі експеримент проходить вдало, тому підприємство буде й надалі продовжувати роботу над проектом.

За декілька років планується продовжити сезон переробки цукрових буряків з чотирьох до семи місяців, зауважили в компанії.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!