Агрономія
Головне:
Агрономія

Посівна площа сільськогосподарських культур очікується на рівні 2015 року, - Павленко

Поділитись:
Посівна площа сільськогосподарських культур очікується на рівні 2015 року, - Павленко

Важливим для озимих зернових культур є забезпечення оптимального мінерального живлення рослин. На сьогодні у 11 областях маємо сприятливі погодні умови для підживлення цих культур. Воно вже проведено на площі 242,6 тис га або 4% до прогнозу, крім того озимий ріпак підживлений на 48,1 тис га або 8%. Про це зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своєму блозі в інтернет-виданні «Лівий берег»

Він повідомив, що обстеження посівів озимих зернових культур станом на 11 лютого 2016 р. показує, що із посіяних 7,1 млн га сходи отримано на площі 6,3 млн. га (89%), з них в доброму та задовільному стані 4,2 млн га (67%), в слабкому та зрідженому стані – 2,1 млн га (33%), загинуло – 0,08 тис га.

Крім того, із посіяних 655,1 тис. га сходи озимого ріпаку отримані на площі 582,0 тис. га (89% до посіяних), з них в доброму та задовільному стані 384,1 тис га (66%), в слабкому та зрідженому стані – 192,8 тис га (33,1%), загинуло 5,1 тис. га, або 0,9%.

«Що стосується структури посівних площ, то, за попередніми даними регіонів, вся посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств під урожай 2016 року очікується на рівні 26,7 млн га, або на рівні 2015 року», – зазначив міністр.

Зернові культури в усіх категоріях господарств прогнозується посіяти на площі 14,6 млн. га або 55% у структурі посівних площ, що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах.

«Посів ярих зернових культур прогнозується на площі 7,5 млн. га, в тому числі ранніх ярих зернових – 2,6 млн. га. При цьому структура зернового клину під урожай 2016 року може корегуватися в залежності від умов перезимівлі озимих культур за рахунок оптимізації площ ярих зернових культур, зокрема, кукурудзи на зерно та пізніх круп’яних культур», – додав голова відомства.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!